Konto usunięte: zależy, czy bardziej chcesz się skoncentrować na 'dobrze znanym Krk' - Wawel, Sukiennice i inne tego typu, czy na 'klimatycznym,nocnym życiu' ;) - knajpki w piwnicach, Kazimierz itp.
Właśnie chodzi o to, iż nie chcemy takiej typowej sztampy, aczkolwiek na wieczorne tournee po pubach również nie możemy sobie pozwolić.
Mi chodziło bardziej o takie ciekawe miejsca, nietypowe. Ewentualnie muzea, aczkolwiek bardziej w stylu Muzeum Anatomii (akurat tego miejsca nie będziemy mogli odwiedzić).
Konto usunięte: byłam w Krakowie rok temu na wycieczce klasowej, i szczerze powiem że jedynie fajnie było w busie i w pokojach w hotelu.
samo zwiedzanie nam dali, sukiennice, wawel, katedry i nie katedry ogólnie nudno. ale powiem szczerze że Kraków to piękne miasto :) jeśli nie trzeba tłuc się po całym tylko po to by słuchać przewodnika z usypiającym sposobem mówienia...
Owszem, zgadzam się z Tobą. Chcąc tego uniknąć nie wybieramy się do żadnego muzeum historycznego, ani czegoś w tym rodzaju. :)
'a', wymyśliła
RexMundi: podoba mi się to miasto
mi również i to bardzo :)