Yoo
Muszę zrobić prezentację multimedialną na WoS "Kto rządzi w Polsce". Ogólnie w prezentacjach jestem dobra, tylko ja sie kompletnie nie znam na polityce, a prezentacja ma byc na 25 slajdów. A no i nie chce wszystkiego zerżnąć z wikipedii.
Wiem że jest prezydent kaczyński, premier też kaczyński ? albo tusk nie wiem, no i jest lewica i prawica ale nie wiem zbytnio o co chodzi no i jest Pis i PO i sejm ale dalej to nie wim.. Aha i mysle ze zaczne od pierwszej konstytucji majopwej a potem przejde do czasow spolczenych..
Każdą uwage i propozycje bardzo mi sie przyda dlatego prosze o pomoc :) Mam jeszcze 6 dni na to ( a ponoć nie można zadawać na ferie :// )
WOS 2 gim. - Kto rządzi w Polsce ? strona 2 z 3
wlasnie.. zajmij sie czymś innym a nie wszystko komentujesz.. widocznie dla ciebie isteje tylko Fotka .. pozdro
a później się gimnazjaliści bulwersują, że mówi się, iż gimnazjum to syf. mtv bardzo chętnie, a co się dzieje w Polsce, nie mówiąc o świecie to już nie.
Pewnie nie wie, czy Jarosław czy Lech jest prezydentem.
wydaje mi się, że aby skorzystać z wikipedii też trzeba mieć pewną wiedzę, bo 'organizacja gminy', 'samorzad wojewodzki' czy 'organy wladzy' to dla niektorych bardzo dziwne, nowe słowa.
Akurat ja pisałam w oparciu o swoją wiedzę, może i w gimnazjum aż tyle nie ma, ale żaden problem wziąć książkę czy gazetę i poczytać. Chociaż nie wiedzieć o trójpodziale władzy to już przesada.
Prawda w oczy kole ? Brak argumentów ? Nerwy puszczają ? ;)
Gimnazja to trzeba zniszczyć i zaorać. Wprowadzenie takiego czegoś do polskiego systemu edukacji jest największym idiotyzmem III RP.
Potwierdzam.. gimnazjum to syf. I to wielki.
Żydomasońskie lobby, nie wiesz o tym?
ZOMG
LULZ
Nie no serio, to mnie zabiło.
Ja rozumiem, że gimnazjum, że sie nie interesują polityką, że nie oglądają wiadomości...
Ale do jasnej cholery, jakieś pojęcie o tym, co się dzieje w państwie trzeba mieć.
I czego Ty oczekujesz od ludzi na tym forum, jeśli nie znasz podstawowych pojęć potrzebnych do jakiejkolwiek rozmowy o polityce?
aha
ja nie przesiaduje na fotce.pl ani tez nie ogladam mtv . i nie czytam bravo tylko victora gimnazjialiste a średnią w 1 klasie miałam 5.2 . i jestem dobrą uczennica tylko moja najsłabsza strona to wlasnie polityka. ale widac to jest zbyt trudne do zrozumienia.. Oczywiscie dziekuje za pomoc ale nie wiem po co ta krytyka. Albo nie, w sumie dobrze piszecie, może inni skorzystają. No dobra ale nie pisze na temat,
wróćmy jeszcze do tego frajera smielaq89.. No sory koleś rozumiem że masz zapewne mature zdaną na 100% i jestes na dobrych studiach no to kozaczysz. Sama mam takiego znajomego który tak teraz cwaniaczy jak Ty. Tylko nie iwem po jaką cho.lere. Przeciez to strasznie odpycha ludzi. jestes przemądrzały i potrafisz tylko krytykowac i wyśmiewać sie z ludzi którzy nie mają takiego talentu do nauki jak ty? No sory ale chyba nie tędy droga. Nie każdy jest tak ambitny i tak przyswaja wiedzę, każdy człowiek ma swoje mocne ale i słabe strony i trzeba to uszanować a nie krytykować i jeszcze bardziej dołować :/ Nie mowie to oczywiscie o lenistwie, ale niektorzy (np. ja ) naprawde sie starają z np. nauką.. to ze napisalam na tym forum nie znaczy ze oczekuje ze ktos zrobi to dla mnie, po prostu chcialam zobaczyc pomysły innych oraz sugestie. I fakt moze sie wygłupiłam pisząc że kompletnie nie mam o niczym pojęcia, no bo trochę mam i trzeba było to inaczej ująć w słowa a nie tak beznadziejnie xD
wiec koles przestan pisac takie posty bo nikt cie tu nie chce
z poważaniem
Ja
niepozdrawiam ^^
może i masz racje..ale uwierz,że mam w klasie tez takie osoby ktore nie wiedza kto jest premierem, prezydentem...;/ juz nie mowiac kto do jakiej parti nalezy...
Uważaj dziewczynko na słowa.
Na studiach może i jestem dobrych, maturę, muszę Cie zmartwić niestety 100 % nie miałem ;) Ale nie wiem co to akurat ma do rzeczy...
Jeśli odpycha ludzi, którzy posiadają taki poziom wiedzy jak część osób na Fotce, to powinienem się tylko cieszyć ;) Poza tym wisi mi to co ktoś o mnie myśli na tym serwisie.
Nie mam talentu do nauki. Jestem dość leniwy. Z nikogo się nie wyśmiewam, pisze tylko to co myślę.
Zgoda. Ale jeżeli ktoś nie wie PODSTAWOWYCH rzeczy to już inna sprawa. I nie chodzi tu o jakąś zwiększoną naukę.
Tylko zrobiłaś to w takiej formie, że sama widzisz jakie to wywołało efekty.
Dokładnie.
Na pewno nie zabronisz mi tu pisać ;) Poza tym nie pisz za innych. Każdy może się sam wypowiedzieć w swoim imieniu.
bo?
skoro uwazasz ze wiekszosc ludzi na fotce nie doruwnują ci poziomem to po co tu siedzisz? żeby się dowartościować?
nie moja wina, na WoSie mielismy dotychczas o innych rzeczach wiec skad mam wiedziec? ;/