Jak tak sobie przegladam to forum, to widze, ze niemal w calosci zostalo ono zdominowane przez mlodziez z podstawowki, gimnazjum i liceum...
Przydalby sie jakis studencki akcent... ;)
A, wiec drodzy studenci ...
Wielkimi krokami zbliza sie niezwykle kochany przez Nas okres zaliczen i egzaminow - SESJA, w ktorym Nasi wykladowcy beda sprawdzac z jakim efektem przyswoilismy wpajana Nam przez Nich wiedze...
W jaki sposob macie zamiar przygotowywac sie do egzmainow i zaliczen?
Macie jakies swoje sprawdzone sposoby na to by sie nauczyc i zdac wszystko za pierwszym razem, a moze idziecie na latwizne i juz przymierzacie sie do mozolnego pisania sciag?
A moze po prostu wolicie dac sobie troche wiecej czasu i zaczekac na terminy poprawkowe?
Z jakich przedmiotow macie w tym semestrze egzaminy? - ew. jak je zaliczyliscie :)
Zainteresowanych tematem zapraszam do dyskusji ;)
lista tematów
[z zycia studenta] SESJA strona 2 z 2
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
ja wszystkie ale to wszystkie egzaminy mam ustne..i tak od pierwszego roku
Ściąganie więc odpada. Mam dwa ciezkie egzaminy - gramatyka historyczna i dialektologia jęz. polskiego oraz językoznawstwo ogólne. Sama wybrałam sobie też egzam dodatkowy - z kultury magicznej na kresach :P
Najpierw bede musiała pozaliczać ćwiczenia - nie za czesto sie na nich pojawiałam:P
A jesli chodzi o nauke egzaminową to zawsze tak dwa ew. jeden dzień przed i mimo tego że wszystkie ustne to nigdy poprawki nie miałam:-)
Być może juz pora
Nie, nie mamy z sobą nic wspólnego.
Za cale 4 lata studiow + rok na dziennych mialam 2 ustne egzaminy...
Troche zaluje, bo wydaje mi sie, ze ustny jest o wiele prostszy, a podobno zawsz emilam gadane, wiec sadze, ze pozostale zdalabym rowniez bez wiekszych problemow...
PoezjaCzarownicy: Najpierw bede musiała pozaliczać ćwiczenia - nie za czesto sie na nich pojawiałam:P
Nie macie obowiazkowych cwiczen?
U nas jak masz 3 nieobecnosci na cwiczeniach, to w ogóle nie mozesz podejsc do zaliczenia i musisz warunek brac...
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,