[color=violet] "kolega"
...Sprawdzian z geografii ---> a ja jak zwykle się nie uczyłam i nic nie umiem....
Dobra zrobię jakaś ściągę na korytarzu robiłam sobie ścigę na zwykłej kartce ołówkiem napisałam najważniejsze rzeczy. Ok wchodzimy do kl i zaczynamy pisać. Nauczyciel złapał mojego kolegę na ściąganiu.....on uznał że nie chce być sam był wkurzony i tak ni z tąd ni z owąd podchodzi do mnie wyciąga mi moją ściągę i daje nauczycielowi!!!!....kolega z klasy jest bardzo zajeb**** ale dzięki temu ze klasówka się dobrze nie zaczęła nauczyciel dał mi możliwość dalszego pisania....dostałam 2 :D A takich kolegów to ja podziękuje.....Co wy myślicie o takich kolegach z klasy???? (na przerwie się policzyłam z \"kolegą\" i nie tylko ja :p )
"Kolega" strona 2 z 3
Nie powinna dostać?
A myślisz, ze kogoś interesuje to, że jej używała czy nie?
Sprawa jest bezdyskusyjna - miała ściągę i robiła ją po to, żeby ściągnąć czyli oszukać nauczyciela że umie.
Proste.
Odwdzięczyłabym się mu tym samym następnym razem.
Tylko pomyśl przez chwilę o tych osobach, co poświęcają kupę czasu przygotowując się do tej klasówki, czy wtedy jesteś wobec nich fair?
pozazdrościć kolegów.
gdybym miała w ten sposób 'wydawać' znajomych w byłej klasie liceum, to na każdym sprawdzianie połowa miałaby z miejsca jedynki
sprawiedliwości nie ma na tym świecie, przyzwyczajajcie się.
zresztą, mnie zwykle nie obchodziło czy ktoś ściąga czy nie. Sama tak robiłam na historii i wosie ;-) przecież i tak wszystko wyjdzie później. Czy to na maturze pojawią się braki w nauce, a wtedy za ściąge wylatuje się z sali więc nikt nie ryzykuje, czy nawet na studiach, kiedy wiedza z liceum bardzo sie przydaje.
U Mnie w szkole interesowałoby to nauczycieli,bo jest to istotny fakt i będę dalej przy swoim zdaniu,że nie powinna dostać jedynki.
I tak otrzymała dwóje więc,to jakby taka kara.
nie za dużo.
a poza tym nikt za Ciebie matury nie napisze więc lepiej zacznij się uczyć.
całkowicie się zgadzam.;)
na konfidentów nie ma rady...
tak czytam te posty i co niektórzy tu piszą tak, jakby nigdy nie ściągali
u nas tez czasem ktos powie cos o drugim ze ten czy ten tez sciaga ale nauczyciele dopoki sami nie zauważa to nie podchodza
to masz jakichś zrytych kolegów... u mnie w klasie z niektórych przedmiotów to jedna osoba robi ściage a ma 20 xD
zresztą ja tylko ściągam z matmy chemi i fizyki bo nie lubię tych przedmiotów... reszta to przyjemnosć :p