Musze zrobić prezentacje w power poincie na temat " Statki i okrety" jestem w trkacie zbierania materiałów na ten temat prosze podawać jakieś fajne , dobte materiały na ten temat oraz prosze pod jakimi hasłami mam szukać materaiłow w google na mój temat prosze napisać co umieścic najwazniejszegow referacie bo jest on bardzo obszerny Pozdrawiam z góry dziękuje
Statki i okrety strona 2 z 2
zna ktoś jakieś strony z zasada dziłania statku i okretu , bo nic w googlach konkretnego nie udało mi się znaleźć
dobra przejde się do biblioteki A znacie może jakieś tytuły książek ktor emi się przydadzą w robieniu prezetacji Na prace mam dużo czasu chcem tylko sobie wczesniej zgromadzić materiały mam na po świętach prosze podawać jakieś inne matriały
ale o jakie statki chodzi Tobie ?
Zaglowe? np. Dar Młodzieży
Wojenne? Niszczyciele , Okerty podwodne U-boot, Kobben
Pasazerskie? Promy rejsowe
Handlowe? Tankowce
chodzi o różnego rodzaju statki i okręty wodne : żaglowych ,wojennych , paseżerskich , podwodnych , handlowych itp po prostu wszelkiego rodzaju statki i okręty wodne pozdrawiam jak możecei zapodjacei jakimiś meteriałami
Ty chyba naprawdę czekasz, aż dostaniesz coś takiego, co bedziesz mógł "wykorzystać" jedynie metodą kopiuj wklej.
-.-
własnie , że nie potrzebuje jakieś wasze wskazówki jakie najwazniejsze informacje umiescić w referacie oraz jakieś przyadtne stronki ktore wykorzystam
Pancerniki typu Yamato to seria japońskich okrętów klasy pancerników z okresu II wojny światowej, składająca się z dwóch ukończonych jednostek: "Yamato" i "Musashi". Były to największe pancerniki, jakie kiedykolwiek powstały i największe okręty II wojny światowej. Trzeci okręt tego typu "Shinano" ukończono ostatecznie jako lotniskowiec.
Dane uzbrojenia:
Stan początkowy:
* 9 dział 460 mm Type 94 40 cm w trzech wieżach trzydziałowych (3xIII)
o długość lufy: L/45 (45 kalibrów)
o kąt podniesienia: -5 +45°
o masa pocisku: 1460 kg
o donośność: 41.400 m
o szybkostrzelność: 1,5 strz/min
o przebijalność pancerza pionowego: 566 mm na 20.000 m
o przebijalność pancerza poziomego: 231 mm na 30.000 m
* 12 dział 155 mm w czterech wieżach trzydziałowych (4xIII)
o długość lufy: L/60
o kąt podniesienia: 55°
o masa pocisku: 55,87 kg
o donośność: 27.400 m
o szybkostrzelność: 5 strz/min
* 12 dział uniwersalnych 127 mm w stanowiskach dwudziałowych (6xII)
o długość lufy: L/40
o kąt podniesienia: 90°
o masa pocisku: 23 kg
o donośność: 14.800 m pozioma, 9400 m pionowa
o szybkostrzelność: 14 strz/min
* 24 działka plot 25 mm w stanowiskach trzydziałowych (8xIII)
* 4 wkm 13 mm (2xII)
Wyposażenie (m.in):
* 4 dalmierze 15 m (na nadbudówce dziobowej i w 3 wieżach dział 460 mm)
* 1 dalmierz 10 m (na nadbudówce rufowej)
* 2 dalmierze 4,5 m (na bokach nadbudówki)