Moja koleżanka powiedziała mi,żeby dostac sie do jakiejs szkoły musze zdac mature na 90%-80%
Ocb ? Te 4 obowiazkowe przedmioty bede musiała na tyle % zdac?
Jeżeli zdam 5 nieobowiazkowy bede mogła zdac na mniej jeden z obowiazkowych ?
Do ilu szkół bede mogła skladac podania za pierwszą rekrutacją ?
Narazie to wszystko.
Pozdrawiam
Dziekuje za odpowiedzi ;*
-niekumata :)
lista tematów
MATURA Dręczące mnie pytania ... :P
Konto usunięte: Moja koleżanka powiedziała mi,żeby dostac sie do jakiejs szkoły musze zdac mature na 90%-80%
Ocb ? Te 4 obowiazkowe przedmioty bede musiała na tyle % zdac?
Zależy o jaki poziom jej chodziło. Bo jeśli o rozszerzony to Uczelnia, która ma taki próg :
a) ma mało chętnych :P
b) musi być cholernie snobistyczna (a nie dobra, czy o wysokim standarcie)
Mnie wystarczyło 60%, by dostać się na jeden z lepszych Uniwersytetów w Polsce.
Przede wszystkim musisz dobrze zdać te przedmioty, które są najlepiej punktowane na kierunku na który zamierzasz iść. Pozostałe bierze się w przypadku równej ilości pkt z przedmiotów obowiązkowych.
ja mogłem tylko 2 Gdyż nie mogłem robić odpisu świadectwa maturalnego u notariusza. Jeśli będziesz miała inaczej to ciesz się ;)
Przestań
Jestes wszedzie ;*
Konto usunięte: Zależy o jaki poziom jej chodziło. Bo jeśli o rozszerzony to Uczelnia, która ma taki próg :
Powiedzmy,ze jestem ambitna :D Chodzi mi o UJ :)
Wiesz może jak tam jest z rekrutacją ?:)
Konto usunięte: Przede wszystkim musisz dobrze zdać te przedmioty, które są najlepiej punktowane na kierunku na który zamierzasz iść. Pozostałe bierze się w przypadku równej ilości pkt z przedmiotów obowiązkowych.
Czekaj czekaj nie rozmumiem za bardzo ;d zaraz oblookam stronke uczelni i mi potłumaczysz :D :]
Konto usunięte: ja mogłem tylko 2 Gdyż nie mogłem robić odpisu świadectwa maturalnego u notariusza. Jeśli będziesz miała inaczej to ciesz się ;)
Czemu nie mogłes ?:] A jak bede mogła to do ilu szkół mogłabym skladac ? :)
By Ty też tam jesteś ^^ ;>
Konto usunięte: Powiedzmy,ze jestem ambitna :D Chodzi mi o UJ :)
Wiesz może jak tam jest z rekrutacją ?:)
Zresztą rekrutacja zmienia się z roku na rok, więc możesz jedynie sprawdzić powierzchniowo jak to wygląda na interesującym Cię kierunku, ale szczegóły poznasz za dwa lata ;)
Nie przyjmowali odpisów notarialnych. Dostałem jeden od szkoły i to było wsio
Jeśli lubisz historię to fajne :) Tylko zapomnij o tym czego uczyłaś się w LO, bo w większości Ci się to nie przyda
Konto usunięte: a) ma mało chętnych :P
b) musi być cholernie snobistyczna (a nie dobra, czy o wysokim standarcie)
u mnie na uczelni na wydział Informatyki trzeba było mieć minimum 80% z matmy rozszerzonej, chętnych było masa, poziom strasznie ciężki i odpadają po pierwszym roku i tak ;)
zależy jaki przedmiot biorą pod uwagę podczas rekrutacji.