Ku rva co jeszcze moge zrobić żeby matka pozwoliła mi się przepisać do innego LO? ;/
Mogę wziąć papiery i sama się po prostu przenieść??
Bo ja dłużej nie chce do tej klasy w której jestem... ;/
A ona dalej przy swoim, mówi że sobie zmarnuje przyszłość i inne bezsensowne rzeczy. ....
lista tematów
szkoła strona 2 z 2
LO nie jest obowiązkowe. obowiązkowa jest nauka do 18 roku życia, a obowiązek szkolny kończy się na gimnazjum. Wynika z tego, że uczyć się trzeba do momentu bycia pełnoletnim, ale nie ma obowiązku pójścia do liceum. Jak ktoś bardzo nie chce sie uczyc, moze sobie np. zafundować dwukrotne powtarzanie klasy w gimnazjum, przez co skończy gimnazjum w wieku 18 lat i nie będzie musiał nic robić dalej. Jeśli natomiast ktoś poszedł już do LO, a nie chce się uczyć dalej, to ma trochę prze$rane prawdę mówiąc - ewentualnie może spróbować iść do technikum. Albo po prostu przestać chodzić do LO, to - jak na moje - będzie się równało z brakiem otrzymania zaliczeń, ergo: nieotrzymaniem promocji do następnej klasy, co z kolei implikuje powtarzanie klasy i kolejny rok "z głowy".
Konto usunięte: Ku rva co jeszcze moge zrobić żeby matka pozwoliła mi się przepisać do innego LO? ;/
Mogę wziąć papiery i sama się po prostu przenieść??
Bo ja dłużej nie chce do tej klasy w której jestem... ;/
A ona dalej przy swoim, mówi że sobie zmarnuje przyszłość i inne bezsensowne rzeczy. ....
moj brat miał podobnie. Nie chciał chodzić bo mówił że sobie nie poradzi i chciał się przepisać. Na początku zawsze dostaje się takie baty, a później jesteś już przyzwyczajona.