Zna ktoś może jakieś dobre gry które pójdą na tych wymaganiach ? .
-Procesor Intel{R{ Core{TM} i 3 CPU. M 350 @ 2,27 GHz.
-3GB RAM
-64bitowy system operacyjny
-karty graficzne- Intel{R} HD Graphics . Za tytuły z góry dzięki .
-
Tytuły Gier . strona 2 z 3
Trzeba rozróżniać pojęcia takie jak developer i dystrybutor. Developerowi może się podobać w pewnym stopniu piractwo - bo jego produktem cieszy się szersza rzesza użytkowników - dystrybutorowi już niekoniecznie, bo on musiał zapłacić za produkcje produktu, jego promocję i tak dalej. Developer dostaje jedynie stosunkowo małą składową zarobku jaki pochodzi ze sprzedaży jego produktu. Więc pisząc, że pewien znany światowy developer tak powiedział - to mógł mieć rację - natomiast by tak powiedział dystrybutor - wątpię.
. można wziąść pod uwagę choćby fakt że gra piracka to dobra promocja dla dystrybucji , ktoś ściąga gre,wypala wkłada . do konsoli i stwierdza czy ją kupić aby grać np. Online, poleca itp. Przemysł gier jest tak samo opłacalny jak dawniej - źródło- London School of Economics and Political Science.
tak piracenie to zło, tylko napisz nam wszystkim jak kupić gre za 150 zeta, jak ktoś zarabia najniższą krajową, no napisz !!
i nie porównuj to do normalnej kradzieży np. czegoś ze sklepu, bo każdy wie że kradzież a kradzież to spora różnica. wiesz jak mi ktoś da zarobić(nie wymagam 10 tyś na rękę) to będę kupować oryginały, a póki co to niech pocałują misia w dupala :)
Poza tym było się uczyć nikt nie zatrudni osoby która nic nie potrafi.
Nie wiem jak to wygląda w twoim cebulowym świecie, ale ja nie pamiętam kiedy ostatnio kupiłem grę w formie pudełkowej, korzystam z zakupów w formie elektronicznej, jest szybciej i taniej. Myślę że w krajach cywilizowanych też coraz większa część osób korzysta z tego typu kanałów dystrybucji.
Uwaga trudne słowo: dedukcja, jak nie wiesz co znaczny sprawdź słowniku albo zapytaj Google.
Od tego są wersje demo/czasowe.
Ale nie ze względu na piractwo, a na masowość produkcji (np. identyczny CoD i Fifa co roku), rosnące zainteresowanie (teraz praktycznie w każdym domu jest jakaś maszynka do grania) i łatwość tworzenia gier w oparciu o gotowe rozwiązania (Unity 3D, UDK). A nie ze względu na to, że piractwo nie jest problemem.
Jeśli twierdzisz że jest takie ogólne przyzwolenie producentów gier na piractwo i nie ma w tym nic złego to po co są te wszystkie zabezpieczenia? Przecież piractwo i tak im nie szkodzi?
Ile gier z tych które spiraciłeś biedaku, później kupiłeś?
nie twierdzę że piractwo jest dobre , twierdze że piractwo jeżeli chodzi o te realia,wypowiedzi z których czerpie informacje nie szkodzi"". Jeżeli pobrałem gry to takie których chyba już nie ma w sprzedaży .
piszesz, że skoro stać mnie na sprzęt to na gry też??? ja swojego pc-ta kupowałem kilka lat temu, gdybym miał jeszcze kupić np. 10 oryginalnych gier to uwierz mi że bym z torbami poszedł, dlaczego np. w takim UK gdzie średnio zarabia się 1000-1300 funtów, gra i to z najwyższej półki kosztuje raptem 20-30 funtów, a tu w Polsce gdzie najniższa krajowa netto wynosi 1200 zł na rękę, gry chodzą nawet po 150-200 zł?? i nie pisz mi że to nie usprawiedliwia piractwa, bo w PL wszystko jest drogie w porównaniu do polskich zarobków. Dam ci teraz inny przykład: wyobraźmy sobie że chleb nagle kosztuje 10 zł, czy myślisz że nie było by kradzieży??? było by o wiele więcej kradzieży tego produktu niż dotychczas, gdzie chleb kosztuje ok.2-3 zł. Co prawda możesz równie dobrze napisać że przecież grać nie trzeba, a jeść tak bo człowiek umrze z głodu, ale nie po to ludzie kupują kompy żeby się w nie patrzeć. Niestety, prawdy nie oszukasz... prawda jest zbyt brutalna, w naszym kraju większość ludzi piraci, nie chodzi tu o naszą ,,mentalność'' do piracenia, ale raczej o ceny gier, programów :)
Do niczego cie nie zmuszam .
Piractwo jest na całym świecie, kradzieże są na cały świecie .
ciekawa interpretacja , dobra .