Siemka mam problem z monitorem LCD ViewSonic vx2255vmb
Otóż miga mi dioda od monitora a na ekranie nic nie widać. W sensie, jak się dioda zapala, to przy tym jak gaśnie, to jak by podświetlenie wyłączało. Czyli mruga podświetlenie. jak mruga dioda. Nie wiem jak to mam wyjaśnić;d staram się najlepiej jak mogę.;p Mam na dzieje że coś mi doradzicie, podłączałem monitor do notebooka i nic, komputer normalnie startuje ;/.
lista tematów
Problem z Monitorem
O ile to kondensatory to tak do 80zł w serwisie jak nie 120zł więc nie opłacalne a jeśli to jeszcze świetlówka to już całkiem odpada
Dziś podłączyłem monitor, i w środku wydaje jakiś pisk. Teraz nie mruga dioda, tylko świeci cały czas, i nie mogę wyłączyć monitora. A co do wymiany tych kondensatorów to starał bym się sam to wymienić ;]
Bez diagnozy osoby, która sprawdzi to od strony praktycznej, nie ma co za wiele wymyślać...problem z hardware, więc nikt Ci tu nie pomoże, cokolwiek by nie napisał :) Co do samej wymiany kondensatorów, to nie są to drogie rzeczy...myślę, że i sam byś podołał..uwzględniając trafność diagnozy, naturalnie ;)
Pewnie nowy, skoro nie działa :)