| Fotka.com
Panpikus123
Panpikus123
  22 July 2013 (pierwszy post)

a więc od pewnego czasu mam problem z włączeniem komputera , mianowicie przy włączeniu się wyłancza i tak z 10 razy jakby coś w nim musiało się nagrzać , pozniej chodzi normalnie w czym może być przyczyna może to wiatraczek ?

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  22 July 2013

Najprawdopodobniej zasilacz.

GRADEK83
GRADEK83
  22 July 2013

Laptop czy PC

Panpikus123
Panpikus123
  22 July 2013

Pc już ma z 5 lat

GRADEK83
GRADEK83
  22 July 2013

Otwierałeś go od tych 5 lat ?

Panpikus123
Panpikus123
  22 July 2013

tak otwierałem czyściłem

GRADEK83
GRADEK83
  22 July 2013

Sprawdzałeś kondensatory czy nie masz napuchnięte
http://obrazki.elektroda.pl/6363884800_1304607703.jpg

GRADEK83
GRADEK83
  22 July 2013

Test

Jacek80
Jacek80
  23 July 2013

też stawiam na zasilacz, chyba że z samym włącznikiem coś jest nie tak

Broker
Posty: 1412 (po ~97 znaków)
Reputacja: 7 | BluzgometrTM: 18
Broker
  23 July 2013

Dokładnie, miałem podobny problem raz okazał się włącznik który się zacinał co wykorzystałem od resetu i nim włączałem kompa ale po-noc wd-40 czasem rozwiązywał problem z tego co inni pisali. Po pewnym czasie pojawił się kolejny podobny problem, tym razem okazało się że styki na wtyczce od zasilacza do płyty głównej były zaśniedziałe w nawet przepalone, wymieniłem zasilacz ale można było samą zwęgloną wtyczkę, ale gorzej z gniazdem na płycie głównej, jest wlutowane obustronnie, po próbie wymiany na nowe nie udało mi się je połączyć bo już komp nie odpalił. Sprawdź włącznik i zasilacz, wtyki, nie tylko te do zasilania płyty ale również dysku. Kondensatory również posprawdzaj czy nie są napuchnięte.Pozdr

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  27 July 2013
Broker
Broker: raz okazał się włącznik który się zacinał


Niestety...przyciski w tych standardowych (tanich) obudowach nie należą do trwałych, dlatego sugestia jak najbardziej sensowna :)
Broker
Posty: 1412 (po ~97 znaków)
Reputacja: 7 | BluzgometrTM: 18
Broker
  27 July 2013

Dokładnie :) czasem takie szczegóły łatwo przeoczyć, gdzieś dobrego styku nie będzie i już może szwankować, wiem to na swoim przykładzie więc trzeba zacząć od tego później ewentualnie szukać innych przyczyn jak nie pomoże:)

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  27 July 2013
Broker
Broker: czasem takie szczegóły łatwo przeoczyć, gdzieś dobrego styku nie będzie i już może szwankować, wiem to na swoim przykładzie więc trzeba zacząć od tego później ewentualnie szukać innych przyczyn jak nie pomoże:)

Póki co autor tematu chyba o nas zapomniał... ;P
Broker
Posty: 1412 (po ~97 znaków)
Reputacja: 7 | BluzgometrTM: 18
Broker
  28 July 2013
tomas
tomas: Póki co autor tematu chyba o nas zapomniał... ;P


Może zaradził już coś na to:)

Pozdr. :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.