a więc od pewnego czasu mam problem z włączeniem komputera , mianowicie przy włączeniu się wyłancza i tak z 10 razy jakby coś w nim musiało się nagrzać , pozniej chodzi normalnie w czym może być przyczyna może to wiatraczek ?
problem z włączeniem komputera
Sprawdzałeś kondensatory czy nie masz napuchnięte
http://obrazki.elektroda.pl/6363884800_1304607703.jpg
Dokładnie, miałem podobny problem raz okazał się włącznik który się zacinał co wykorzystałem od resetu i nim włączałem kompa ale po-noc wd-40 czasem rozwiązywał problem z tego co inni pisali. Po pewnym czasie pojawił się kolejny podobny problem, tym razem okazało się że styki na wtyczce od zasilacza do płyty głównej były zaśniedziałe w nawet przepalone, wymieniłem zasilacz ale można było samą zwęgloną wtyczkę, ale gorzej z gniazdem na płycie głównej, jest wlutowane obustronnie, po próbie wymiany na nowe nie udało mi się je połączyć bo już komp nie odpalił. Sprawdź włącznik i zasilacz, wtyki, nie tylko te do zasilania płyty ale również dysku. Kondensatory również posprawdzaj czy nie są napuchnięte.Pozdr
Dokładnie :) czasem takie szczegóły łatwo przeoczyć, gdzieś dobrego styku nie będzie i już może szwankować, wiem to na swoim przykładzie więc trzeba zacząć od tego później ewentualnie szukać innych przyczyn jak nie pomoże:)