Witam, mam problem,otóż chcę sobie wgrać nowe sterowniki do karty graficznej,lecz no po prostu nie wiem jak to pobrać,ale wiem gdzie, nie wiem które kliknąć xD
tu wyżej jest zdjęcie. http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?SLanguage=pl-pl <---- a to jest ling ,ps ; no na tej stronie wybrałem karty graficzne, potem ATi SERIES i EAH3450 SERIES no i to wyszukało co w załączonym obrazku no i nie wiem w które wejść i co potem kliknąć by pobrać te sterowniki,proszę o pomoc :D
lista tematów
Karta Graficzna strona 2 z 3
No, a teraz troche pytanie innego rodzaju a konkretnie to ma ktoś "lewą" pełną wersje Programu Fraps?
Chodzi o to, że wiem ,że owa istnieje ,a nie moge znaleźć.
Okej sprawdzę TEŻ i przetestuje,bo już znalazłem tą "legalną" wersje frapsa, dziękuję all za pomoc!
Ps; nie wiem czy tu też się to pisze, lecz temat do zamknięcia! :)
A no tak. A jeśli jesteśmy w tym temacie to do czego służą te pliki zamieszczone w "Utilities" ? bo "VGA" to sterowniki to kart. graf (ps udało mi się i jest o niebo lepiej :-) )
GamerOSD- słuzy do robienia zrzutów ekranowych, nagrywania tego co się dzieje na ekranie itp, do tego chyba może pokazywać ilość klatek na sekundę np w grach (niektórzy lubią się tym szczycić) :)
ASUS Smart Doctor - pokazuje temperatury na procesorze graficznym, umożliwia regulację obrotów jego wentylatora, w zależności od karty graficznej umożliwia wspieranie procesora głównego przez procesor graficzny itp
Jacek80: MordercaSnow: do czego służą te pliki zamieszczone w "Utilities" ? GamerOSD- słuzy do robienia zrzutów ekranowych, nagrywania tego co się dzieje na ekranie itp, do tego chyba może pokazywać ilość klatek na sekundę np w grach (niektórzy lubią się tym szczycić) :)ASUS Smart Doctor - pokazuje temperatury na procesorze graficznym, umożliwia regulację obrotów jego wentylatora, w zależności od karty graficznej umożliwia wspieranie procesora głównego przez procesor graficzny itp
Takie coś jak fraps ,tylko gorsze?
u mnie Fraps np przymulał kompa, ale z drugiej strony nie potrzebuję programu do zrzutów. Jak u Ciebie fraps działa ok, to zostań przy nim... na pewno ma więcej opcji/możliwości niż ten od Asusa
MordercaSnow: Czyli przykładowo jak frapsem nagrywa mi filmiki w avi (1gb=2min) to nie muszę konwetować ani nic tylko od razu wrzucać z frapsa na yt?
Mozesz od razu wrzucac ale w trakcie uploadu to YT bedzie Ci konwertowal filmiki na 29.97FPSow wiec w trakcie takiego konwertowania to film straci jakosc plus do tego filmik jest bardzo ciezki. Moge Ci rozwinac temat, dla przykladu dla testu nagralem 3 filmikow na YT w FRAPS na 60FPS i obrobilem przez Sony Vegas z ustawieniami na 29.97FPS (Taki format przyjmuje YT bez konwertowania)
Kazdy plik wazyly okolo 40GB wiec gdzie z takim ciezkim plikiem do YT? Trzeba je wtedy konwertowac w formacie .mp4 przez sony vegas i wtedy rozmiar takiego pliku nie dosc ze zmniejszy sie o 90% to jeszcze bedzie w lepszej jakosci bo wtedy jest pewnosc ze mozna na YT ich ogladac w HD 1080p.
Ja na Sony Vegas mam juz swoj wlasny preset nazwalem go Youtube1080HD . Tez trzeba miec dobra grafe.
Johnson: MordercaSnow: Czyli przykładowo jak frapsem nagrywa mi filmiki w avi (1gb=2min) to nie muszę konwetować ani nic tylko od razu wrzucać z frapsa na yt? Mozesz od razu wrzucac ale w trakcie uploadu to YT bedzie Ci konwertowal filmiki na 29.97FPSow wiec w trakcie takiego konwertowania to film straci jakosc plus do tego filmik jest bardzo ciezki. Moge Ci rozwinac temat, dla przykladu dla testu nagralem 3 filmikow na YT w FRAPS na 60FPS i obrobilem przez Sony Vegas z ustawieniami na 29.97FPS (Taki format przyjmuje YT bez konwertowania) Kazdy plik wazyly okolo 40GB wiec gdzie z takim ciezkim plikiem do YT? Trzeba je wtedy konwertowac w formacie .mp4 przez sony vegas i wtedy rozmiar takiego pliku nie dosc ze zmniejszy sie o 90% to jeszcze bedzie w lepszej jakosci bo wtedy jest pewnosc ze mozna na YT ich ogladac w HD 1080p. Ja na Sony Vegas mam juz swoj wlasny preset nazwalem go Youtube1080HD . Tez trzeba miec dobra grafe.
okej dzięki wielkie!, czyli wystarczą 2 programy fraps i sony Vegas przez który nalezy konwertować w formacie mp4 i koniec roboty ?