| Fotka.com
BujajSieNaDwa91
Posty: 1431 (po ~140 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 24
BujajSieNaDwa91
  10 March 2013 (pierwszy post)

Za każdym razem gdy gram w grę na facebook'u tj. Angry Birds wyłącza mi się laptop, od tak. Bateria zawsze była pełna...
Dodam, że w grę gram już od jakiegoś czasu, ale problem dopiero od wczoraj. Dziś się znów powtórzyła sytuacja..
podczas korzystania z laptopa działa wszystko normalnie, nie wyłącza mi się wcale. Nic się nie dzieje..

Co robić? wina gry?, ale tak nagle..hm?

Okazywanie miłości nie jest bezpieczne, a dążenie do intymności jest ryzykiem .

SzaryChlopaczek
SzaryChlopaczek
  10 March 2013

wydaje mi sie,ze laptop Ci się przegrzewa i dlatego Ci sie resetuje

NicZaFriko
NicZaFriko
  10 March 2013

Ściągnij SpeedFan i zobacz jakie sa temperatury ,
http://www.dobreprogramy.pl/SpeedFan,Program,Windows,13166.html
Czy na innych grach tez sie wyłącza ?
Poza tym masz lapka cały czas na baterii i podłączonym zasilaczu ?? ...

mariobosik
Posty: 14 (po ~274 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 24
mariobosik
  10 March 2013

a laptop od tej pory co to sie zaczelo zdarzać, zaczoł ciezko chodzić, tnie się? czy normalnie działa, i czy coś instalowałaś ostatnio przed zagraniem w grę i wyłączenia się lapka?, może się przegrzewa albo jakiś trojanik, chociasz gry na fcb powinny byc w porządku bez wiekszych robaków psujący rejestr systemu

BujajSieNaDwa91
Posty: 1431 (po ~140 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 24
BujajSieNaDwa91
  10 March 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ściągnij SpeedFan i zobacz jakie sa temperatury , http://www.dobreprogramy.pl/SpeedFan,Program,Windows,13166.html Czy na innych grach tez sie wyłącza ? Poza tym masz lapka cały czas na baterii i podłączonym zasilaczu ?? ...


Ściągnęłam coś innego...EVEREST, ale dość słaby program i HW Monitor...
EVEREST nie wczytuję mi wszystkich temperatur, chyba..

HW posłałam foto jak to wygląda...

Konto usunięte
Konto usunięte: Ściągnij SpeedFan i zobacz jakie sa temperatury , http://www.dobreprogramy.pl/SpeedFan,Program,Windows,13166.html Czy na innych grach tez sie wyłącza ? Poza tym masz lapka cały czas na baterii i podłączonym zasilaczu ?? ...


wiesz nawet nie sprawdzałam, się już boję...
Komp ogólnie działa normalnie..
lapka mam tylko podłączony gdy jest taka potrzeba, staram się go odłączać gdy bateria się naładuję...
Miałam Asusa, 3 lata... przeze mnie się spalił, to mnie nauczyło by tego lapka pilnować, bo bywa czasem tak, że naprawy są droższe od samej ceny lapka..

Co ostatnio ściągałam, Ice Tower- ale to już dość dawno, Avasta ale też jakoś dawno, modem z pley'a jakoś na początku stycznia, ale nic się nie działo..

Grając miałam zasilasz podłączony, ale tylko dlatego, że musiałam baterię podładować... grałam nie zasilając i zasilając... nie wiem, może się naprawdę przegrzewał? grając mi się wyłączał.. i za 3 razem( gdy 3 raz przyciskałam przycisk włącznika) w końcu się włączał do porządku..

nie wiem czy foto wejdzie, bo pisząc wciąż się ładowało...

Okazywanie miłości nie jest bezpieczne, a dążenie do intymności jest ryzykiem .

SzaryChlopaczek
SzaryChlopaczek
  11 March 2013

dobra,to jakie masz temperatury?

mariobosik
Posty: 14 (po ~274 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 24
mariobosik
  11 March 2013

ja mam nonstop podlaczony prad do clevo, i pokaz te temperatury napisz lub fotke strzel. mi bardziej chodziło o aplikacje sciagane i instalowane do przegladarek, teraz ich pelno i trzeba uwazac co sie instaluje, ale oki.
http://zapodaj.net/ mozesz zdjecie/obrazek wrzucic na ten hosting i wkleic tu linka do niego temperatur

NicZaFriko
NicZaFriko
  11 March 2013

po pierwsze pokaż nam jakie masz temperatury , bo o to Cie prosiliśmy a napisałaś o czyms innym.
Po drugie jesli masz podłączony laptop do zasilacza , wyjmuj baterie , używaj jej tylko wtedy kiedy musisz , ładowac baterie najlepiej polecam na wyłączonym lapku wtedy najlepiej jest dla niej
zawsze... tak.. piszesz... ?
Hmm...

BujajSieNaDwa91
Posty: 1431 (po ~140 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 24
BujajSieNaDwa91
  11 March 2013

HW Monitor


sorry, że tak późno ale ja tu nie przesiaduję 24h..sorry, nie jestem dziecko neo.

Okazywanie miłości nie jest bezpieczne, a dążenie do intymności jest ryzykiem .

BujajSieNaDwa91
Posty: 1431 (po ~140 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 24
BujajSieNaDwa91
  11 March 2013

EVEREST

Okazywanie miłości nie jest bezpieczne, a dążenie do intymności jest ryzykiem .

mariobosik
Posty: 14 (po ~274 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 24
mariobosik
  11 March 2013

temperatury są wysokie jak nie miałaś przeciazonego laptopa za wiele programow albo gry, ale z drugiej strony nie wysokie na tyle żeby lapek wyłączał się, możesz dla lepszegło chłodzenia przeczyscic odkurzaczem otwory wentylatora wlotu i wylotu, a nawet wiatraczka jak masz łatwy dostęp, hmm może w biosie czujniki są włączone i to restartuje

BujajSieNaDwa91
Posty: 1431 (po ~140 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 24
BujajSieNaDwa91
  11 March 2013
mariobosik
mariobosik: temperatury są wysokie jak nie miałaś przeciazonego laptopa za wiele programow albo gry, ale z drugiej strony nie wysokie na tyle żeby lapek wyłączał się, możesz dla lepszegło chłodzenia przeczyscic odkurzaczem otwory wentylatora wlotu i wylotu, a nawet wiatraczka jak masz łatwy dostęp, hmm może w biosie czujniki są włączone i to restartuje


no ok... mogę zrobić, nie zaszkodzi..
a ja myślisz czy "mata" chłodząca pod laopota coś da? no nie wiem jak na to sie mówi dokładnie, ale myślę, że wiadomo o co mi chodzi.

Okazywanie miłości nie jest bezpieczne, a dążenie do intymności jest ryzykiem .

BujajSieNaDwa91
Posty: 1431 (po ~140 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 24
BujajSieNaDwa91
  11 March 2013

najgorsze jest to, że ja nie znam się na komputerach a nie chce go zepsuć..a zaś kasy nie mam żeby go dać komuś do przeglądu...eh.

Okazywanie miłości nie jest bezpieczne, a dążenie do intymności jest ryzykiem .

oOZyxak0o
oOZyxak0o
  11 March 2013

moze flash player zostal uszkodzony,nie wiem,na androidzie zainstalowane smiga jak ta lala sprobuj moze pobrac instalke i po prostu zainstalowac ta gre?

mariobosik
Posty: 14 (po ~274 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 24
mariobosik
  12 March 2013

podstawka chłodząca troche pomaga, ale w twoim przypadku do takich gier jest nie potrzebna, i spróbuj grać na inne przeglądarce, a flashplayer zaktualizuj do najnowszej wersji jak masz starszą, http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebytes-AntiMalware,Program,Windows,13117.html i możesz przeskanować system tym skanerem darmowym, najpierw szybkie skanowanie a potem wybierz pełne, jak masz antivirusa avast albo inny taki szajs to może być wina robaka w twoim systemie.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.