Manicure powszechnie nazywane po prostu "mani" to nic innego jak pielęgnacja paznokci u dłoni, zaś pedicure to ten sam zabieg lecz u stóp. Dacie wiarę, że pierwotnie barwili je olejem, a akryl którego wcześniej używali to ten sam który stosują stomatolodzy? Teraz olejki są do skórek, a akryle są specjalne z opcją stopniowania ich wysychania.
Dużo jest teraz Pań, które robią mani&pedi i oferują swoje usługi za marne grosze na różnych stronach. Czy warto takim Paniom zaufać? A co z alergenami, które są w używanych produktach przez te Panie oraz w wygórowanych "TOP" salonach urody? Przecież to zwykła chemia. Podczas "zabiegu" kosmetycznego naruszana jest naturalna płytka paznokcia, po co? Czy to sie opłaca?
Zwracacie uwagę na wygląd paznokci u innych osób? Podobno dłonie są naszą wizytówką.
Dlaczego Panowie wstydzą się chodzić do kosmetyczek by zadbały o ich dłonie?
Panie, czy robicie sobie same mani&pedi paznokci, bądź uczęszczacie do salonów urody?
Żel, hybryda czy akryl, a może zwykłe lakiery? Co wybieracie najczęściej?
Krótkie, długie a może obgryzione?
Chętnie poznam wasze opinie, chętnię zobaczę wasze prace oraz te wykonane przez kogoś na waszych dłoniach! (stopy niekoniecznie, ale jeśli sie nie wstydzicie, to smiało!)
lista tematów
mani&pedi-cure, pięlęgnacja czy kalectwo? strona 3 z 4
Konto usunięte: Podziwiam każdego kto robi paznokcie innym, ja nie mam do tego cierpliwości pomimo, że bardzo to lubię. :D
A robiłaś komuś kiedyś ? Zawsze jakaś kasa za to może wpaść na nowe waciki zawsze by starczyło :P
Konto usunięte: Nie wyobrażasz sobie jak mnie to relaksuje. Sama ze sobą na kilka godzin, bez ględzenia innych, muzyczka, a później satysfakcja: zrobiłam to sama i jest zajefajnie!
No tak jeśli robi się takie pazury u kosmetyczki to jakoś nie wyobrażam sobie aby kobiety wytrzymały bez rozmowy przez ten czas XD
yyyyyyyyyyy nie?
Konto usunięte: A robiłaś komuś kiedyś ? Zawsze jakaś kasa za to może wpaść na nowe waciki zawsze by starczyło :P
Konto usunięte: No tak jeśli robi się takie pazury u kosmetyczki to jakoś nie wyobrażam sobie aby kobiety wytrzymały bez rozmowy przez ten czas XD
Ogólnie do pielęgnacji polecam: oliwkę do paznokci i skórek, cążki, radełko i pilniczek. :D Wiesz, że dłonie i paznokcie są naszą wizytówką i dużo osób zwraca na to szczególną uwagę? :D Tylko jeśli się na to skusisz to uważaj, żeby krzywdy sobie radełkiem i cążkami nie zrobić, ale efekt będzie oszałamiający! :D Nie będziesz musiał chodzić do kosmetyczki i bulić hajsiwo, sam sobie zrobisz w domu co trzeba. :D
Konto usunięte: Wiesz, że dłonie i paznokcie są naszą wizytówką i dużo osób zwraca na to szczególną uwagę?
Ja zwracam uwagę na coś innego bardziej jędrnego :D Policzki
Konto usunięte: Tylko jeśli się na to skusisz to uważaj, żeby krzywdy sobie radełkiem i cążkami nie zrobić, ale efekt będzie oszałamiający!
Radełko i pilniczek mam czyli brakuje tylko oliwki XD
Tak mam zdolności manualne
Jak już tak błagasz i skomlesz o to :D
Zielony edding 142 M
Czerwony edding 141 F
Nie dziękuj
Konto usunięte: to radelko jest koszmarne, szarpie skórki, chyba że to ja nie potrafię się nim posługiwać
Na początku zawsze jest w miarę ostre ale z czasem to już nadaje się do niczego :P Ja to silno na płask dociskam i jakoś idzie czasem siknie krew ale kto by tam się przejmował Hardcor :D
Tylko nie wiem na cholerę ta gumka na końcu jest
Konto usunięte: Na początku zawsze jest w miarę ostre ale z czasem to już nadaje się do niczego :P Ja to silno na płask dociskam i jakoś idzie czasem siknie krew ale kto by tam się przejmował Hardcor :D
Tylko nie wiem na cholerę ta gumka na końcu jest
Ta gumka służy do napychania skorek, w gabinetach kosmetycznych uzywaja raczej metalowych badz drewnianych patyczkow. Dzieki temu napychaniu mozna dokladniej az pod same skorki zaaplikowac lakier. :D Ja uzywam frezarki, oraz cazek i metalowego radelka. :D
Nie rozumiem robienia paznokci ale moja odpowiedz brzmi nie a moje pytanie brzmi: czy te paznokcie z ktorych jest brany akryl do buzi byly myte?
Akryl który został użyty raz, nie może zostać wykorzystany ponownie. Kiedyś używali akrylu stomatologicznego, ale odstapili od tego juz dawno. :-)
Konto usunięte: Tomekk2019: Nie rozumiem robienia paznokci ale moja odpowiedz brzmi nie a moje pytanie brzmi: czy te paznokcie z ktorych jest brany akryl do buzi byly myte?Akryl który został użyty raz, nie może zostać wykorzystany ponownie. Kiedyś używali akrylu stomatologicznego, ale odstapili od tego juz dawno. :-)
Wąski, jak ty mnie zaimponowales w tej chwili xD