Manicure powszechnie nazywane po prostu "mani" to nic innego jak pielęgnacja paznokci u dłoni, zaś pedicure to ten sam zabieg lecz u stóp. Dacie wiarę, że pierwotnie barwili je olejem, a akryl którego wcześniej używali to ten sam który stosują stomatolodzy? Teraz olejki są do skórek, a akryle są specjalne z opcją stopniowania ich wysychania.
Dużo jest teraz Pań, które robią mani&pedi i oferują swoje usługi za marne grosze na różnych stronach. Czy warto takim Paniom zaufać? A co z alergenami, które są w używanych produktach przez te Panie oraz w wygórowanych "TOP" salonach urody? Przecież to zwykła chemia. Podczas "zabiegu" kosmetycznego naruszana jest naturalna płytka paznokcia, po co? Czy to sie opłaca?
Zwracacie uwagę na wygląd paznokci u innych osób? Podobno dłonie są naszą wizytówką.
Dlaczego Panowie wstydzą się chodzić do kosmetyczek by zadbały o ich dłonie?
Panie, czy robicie sobie same mani&pedi paznokci, bądź uczęszczacie do salonów urody?
Żel, hybryda czy akryl, a może zwykłe lakiery? Co wybieracie najczęściej?
Krótkie, długie a może obgryzione?
Chętnie poznam wasze opinie, chętnię zobaczę wasze prace oraz te wykonane przez kogoś na waszych dłoniach! (stopy niekoniecznie, ale jeśli sie nie wstydzicie, to smiało!)
lista tematów
mani&pedi-cure, pięlęgnacja czy kalectwo? strona 2 z 4
dziękuje, będę pamiętała! XDJa robie mix, baza hybrydowa + proszek akrylowy, ostatnie miałam od 28czerwca, dopiero dziś ściagnęłam, trzymały się ideolo, nic nie odpadło, nie odeszło. U niektórych szybko odpadają, a u iinnych długo się trzymają.
No ale tak czy siak musisz uważać ...a jak o coś zawadzisz to wyrywa ci cały paznokieć nawet twój ? Czy raczej odpada tylko ta nakładka ? Na sama myśl ciarki mi przechodzą bryyy Ile to kobieta poświęci aby zapewnić sobie narzędzie do samoobrony pod przykrywką żeby było ładnie i żeby koleżanki zazdrościły :D
Konto usunięte: No ale tak czy siak musisz uważać ...a jak o coś zawadzisz to wyrywa ci cały paznokieć nawet twój ? Czy raczej odpada tylko ta nakładka ? Na sama myśl ciarki mi przechodzą bryyy Ile to kobieta poświęci aby zapewnić sobie narzędzie do samoobrony pod przykrywką żeby było ładnie i żeby koleżanki zazdrościły :D
Fajnie takie zrobione paznokcie wygladaja jesli ktos ma wyprawę, czasami wadza a czasami pomagaja w niektórych czynnościach. :D
O cie pieron czasem jak coś mi się wbije pod paznokieć to boli a odrywanie to już nawet szkoda gadać masakra :D E ja bym nie chciał tak za duże ryzyko :/
a no :P Głębiej można się dokopać
Konto usunięte: O cie pieron czasem jak coś mi się wbije pod paznokieć to boli a odrywanie to już nawet szkoda gadać masakra :D E ja bym nie chciał tak za duże ryzyko :/
Tego nie wiem, ale gdy laryngolog wsadzal mi szczypce długie na dwa palce, ryczalam jak bobr. 🤣 Wiec, wszystko jest mozliwe. 🤣nic specjalnego, kolor na żywo jest taki hmm, no mi sie kojarzy z truskawka.
Konto usunięte: Tego nie wiem, ale gdy laryngolog wsadzal mi szczypce długie na dwa palce, ryczalam jak bobr. 🤣 Wiec, wszystko jest mozliwe.
CO ty gadasz chyba Lobotomii ci nie robili czy problem z zatokami ?
Jak małe biedronki XD
Ja Ci dam lobotomie! XD Problem z zatokami:DHa! Cos w tym jest. :D
I z takich krótkich zapuscilam sobie właśnie takie dlugasne. Robie sobie paznokcie sama od marca 2015roku ii jest to pierwsze manii ktorym sie normalnie jaram. Ciagle te paznokcie ogladam.
I z takich krótkich zapuscilam sobie właśnie takie dlugasne. Robie sobie paznokcie sama od marca 2015roku ii jest to pierwsze manii ktorym sie normalnie jaram. Ciagle te paznokcie ogladam.
Konto usunięte: Moja sąsiadka tym się zajmowała ale ostatecznie chyba dała sobie z tym spokój no albo okazyjnie robi koleżankom....