vJustysv
vJustysv
  28 marca 2013 (pierwszy post)
Mam takie pytanie, czy któraś z pań stosowała już preparat Bio-Oil?
Interesuje mnie najbardziej czy faktycznie działa na blizny i rozstępy.

Ela
Reputacja: 961 | BluzgometrTM: 2
Ela
  29 marca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: aha miałam jeszcze tubie czegoś co smierdzialo cebula, ale na mnie nie działało.

hymm

O to Ci chodzi?
Bo właśnie sobie kupiłam i sprawdzam. W sumie zapachu cebuli tak nie czuć, bo dodana została wanilia, więc taki wymieszany jest.
Ale fakt troche długo pachnie..
Zapach dla mnie mało ważny o ile cos podziała. No cóż przekonam się jak porównam rezultaty.
Ja tu tylko delikatnie muskam klawiaturę, aby cichym szeptem coś napisać...
styka51
styka51
  29 marca 2013
Ela
Ela: Innych produktów nie stosowałaś?

Moj facet poleca Cepan i Contratubex na blizny ;)
vJustysv
vJustysv
  29 marca 2013
styka51 dzięki, też się porozglądam za tym w razie w. Chodzi mi o dość szybkie działanie więc tak sprawdzam co tu będzie najlepsze :)
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  29 marca 2013
Nic nie działa szybko na blizny. A jeśli producent obiecuje szybkie działanie, to znaczy że nieskuteczne.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Paulinessa
Paulinessa
  30 marca 2013
:crylol:

ja nie sądziłam, że ktoś naprawdę uwierzy w te frytki :crylol: :D
styka51
styka51
  30 marca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Chodzi mi o dość szybkie działanie więc tak sprawdzam co tu będzie najlepsze :)

Cepan śmierdzi cebulą. Podobno contratubex lepszy, ale droższy.
agoosiaaa
agoosiaaa
  30 marca 2013
Ela
Ela: O to Ci chodzi? Bo właśnie sobie kupiłam i sprawdzam. W sumie zapachu cebuli tak nie czuć, bo dodana została wanilia, więc taki wymieszany jest. Ale fakt troche długo pachnie.. Zapach dla mnie mało ważny o ile cos podziała. No cóż przekonam się jak porównam rezultaty.

Nie ten, ale juz wiem ktory - ten o ktorym Styka napisala - Cepan xD
No ale w sumie racja, jak Ci zadziala to stosuj, bo w koncu o efekty tu chodzi :tak:
Konto usunięte
Konto usunięte: ja nie sądziłam, że ktoś naprawdę uwierzy w te frytki :D

:rotfl:
Gejszalicious
Gejszalicious
  30 marca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ja używam z przerwami od ponad 4 lat i moje rozstępy są naprawdę dużo jaśniejsze, więc od siebie polecam :)

a czy na takie białe rozstępy też pomoże? tzn. czy spłyci i wygładzi je chocby trochę?
vJustysv
vJustysv
  30 marca 2013
Co do tych frytek, to to co napisałam to to był żart :D
mmaryja
mmaryja
  30 marca 2013
ja używam obecnie zapobiegawczo i na razie nie mam żadnych rozstępów, choć na razie jeszcze brzuch mam dość mały.
na rozstępy i blizny które są jeszcze CZERWONE najlepiej stosować maści właśnie z wyciągiem z cebuli, na białe już nie działa tak intensywnie
vJustysv
vJustysv
  31 marca 2013
Na białe rozstępy już mało co działa niestety ;/ Trzeba z nimi walczyć jak są jeszcze czerwone. Wiem to po sobie bo w czasie dojrzewania miałam z nimi ogromny problem i dużo mi do dzisiaj pozostało :/
Gejszalicious
Gejszalicious
  1 kwietnia 2013
z tego co słyszałam to na białe czyli dojrzałe roztępy działa juz tylko porządne złuszczanie naskórka :) sama zastanawiam się czy nie zafundować sobie na pociążowe rozstępy serii kwasów :) możliwe, że się jeszcze trochę wygładzą :)
vJustysv
vJustysv
  1 kwietnia 2013
Hmm nie słyszałam nawet o tym. Też muszę w końcu coś z tym zrobić bo nie zbyt fajnie one wyglądają, tym bardziej na opalonym ciele :/
Ela
Reputacja: 961 | BluzgometrTM: 2
Ela
  2 kwietnia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: z tego co słyszałam to na białe czyli dojrzałe roztępy działa juz tylko porządne złuszczanie naskórka :) sama zastanawiam się czy nie zafundować sobie na pociążowe rozstępy serii kwasów :) możliwe, że się jeszcze trochę wygładzą :)

U mnie niestety są to wgłębienia, więc nich ich nie usunie, tylko laser.
Jedynie z kolorem mogę powalczyć.
Ja tu tylko delikatnie muskam klawiaturę, aby cichym szeptem coś napisać...
Gejszalicious
Gejszalicious
  2 kwietnia 2013
Ela
Ela: U mnie niestety są to wgłębienia, więc nich ich nie usunie, tylko laser.

miałam kiedyś robiony na rozstępy peeling ziołowy z jadwigi i on bardzo mi pomógł, bo rozstępy widocznie sie spłyciły i rozjaśniły :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.