SzymonHaldziorz
Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 0
SzymonHaldziorz
  22 listopada 2018 (pierwszy post)

Ja tak. A jakie jest Państwa zdanie na ten temat?

homoangelicus
homoangelicus
  24 listopada 2018

Oj ksiądz odpytywał z modlitw, sprawdzał zeszyt od religii, pytał o relacje rodzinne.

BekaZciebieModzie
BekaZciebieModzie: badz tacy.

Przecież to jest dobrowolny datek, symboliczny na ogół. Coś jak w tym czytaniu z ewangelii św Łukasza 21,1-4
Podniósłszy oczy, zobaczył, jak bogaci wrzucali swe ofiary do skarbony. Zobaczył też, jak pewna uboga wdowa wrzuciła tam dwa pieniążki, i rzekł: «Prawdziwie, powiadam wam: Ta uboga wdowa wrzuciła więcej niż wszyscy inni. Wszyscy bowiem wrzucali na ofiarę Bogu z tego, co im zbywało; ta zaś z niedostatku swego wrzuciła wszystko, co miała na utrzymanie.>
BekaZciebieModzie
BekaZciebieModzie: Nie lubie sluchac ludzi

To widać.
BekaZciebieModzie
BekaZciebieModzie
  24 listopada 2018
leon28
leon28: SzczeryJakZloto: Przecież nie przychodzi z kazaniem, tylko on przychodzi wysłuchać Ciebie. Nieznajomość tematu ani dobrego księdza. to fakt, ze na koledzie raczej sie do ksiedza mowi, a nie slucha, ale beka z ciebie tez ma poniekad racje, ze ksieza czesto wypowiadaja sie w sprawach, w ktorych sa tylko (chyba) teoretykami. wiem, ze nie trzeba sie oparzyc, zeby wiedziec, zeby nie dotykac goracego czajnika, ale zawsze jakos to dziwnie sluchac teorii, znajac praktyke

byś sie zdziwił ile ksiądz może powiedziec na kolędzie :D
Viato
Viato
  24 listopada 2018
SzymonHaldziorz
SzymonHaldziorz: Ja tak. A jakie jest Państwa zdanie na ten temat?

Wiara jest jak d...a- każdy ma swoją! Nie rozumiem po co poddawać to pod dyskusje na forach typu fotka?! Masz wybór i zrobisz jak uważasz za stosowne i nic nikomu do tego! Żeby ksiądz mógł przyjść do Ciebie, to w parafialnej kancelarii musisz zgłosić chęć jego przyjęcia! Ksiądz przychodzi z wizytą duszpasterską tylko do tych którzy wyrażą chęć jego gościny! Żenujące są jak dla mnie wpisy... ile ja mu daje.... Większość z was nic nie daje, bo jesteście ateistami i nie przyjmuje, nie gości go w swoich domach. Najazd na księży, katolików i kościół to dla mnie sukr... czystej wody! Dziękuję za uwagę!
Viato
Viato
  24 listopada 2018

Skoro dręczą cię rozterki jak dziewicę przed pierwszym stosunkiem, to dokonaj aktu apostazji i po problemie! Ale wyboru dokonaj sam, a nie za namową i podszeptem "życzliwych" Ci i nieznanych osób!

Semi666
Semi666
  24 listopada 2018
BAZYLISZEK
BAZYLISZEK: Jak co roku pomodli się pogada i idzie dalej a bym zapomniał no i oczywiście Bóg Zapłać za posługę kapłańską. Nic nie jest obowiązkowe nie chcesz nie dawaj nie wpuszczaj... jak znajomy mówi wyznanie można sobie zmieniać ale wiary w to co wierzysz już tak łatwo nie zmienić... Nie mylić wiary z religią. Semi666: Nie wpuszczam obcych ludzi do domu Nie kłam listonosza wpuszczasz kominiarza też no i Mikołaja XD Ale ten to sam włazi :Ddokadnocaidziejez: A do siedziby fotka.com go nie wpuszczają? A od kiedy to duchowny z kolędą po zakładach pracy chodzi

Mikołaja też nie wpuszczam ...
BAZYLISZEK
BAZYLISZEK
  24 listopada 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: Mikołaja też nie wpuszczam

Czyli przyjmujesz rózgę bez gadania :d83dde01
Fradar
Fradar
  24 listopada 2018

Nie wpuszczam księży. Mam swoje powody i doświadczenia zwiazane z ich organizacja.

ichabod
ichabod
  24 listopada 2018

Nie, bo to nie ma najmniejszego sensu.

Wystarczy, że całe dzieciństwo człowiek musiał znosić te wizyty.

kolorowy111
kolorowy111
  24 listopada 2018
BekaZciebieModzie
BekaZciebieModzie: leon28: SzczeryJakZloto: Przecież nie przychodzi z kazaniem, tylko on przychodzi wysłuchać Ciebie. Nieznajomość tematu ani dobrego księdza. to fakt, ze na koledzie raczej sie do ksiedza mowi, a nie slucha, ale beka z ciebie tez ma poniekad racje, ze ksieza czesto wypowiadaja sie w sprawach, w ktorych sa tylko (chyba) teoretykami. wiem, ze nie trzeba sie oparzyc, zeby wiedziec, zeby nie dotykac goracego czajnika, ale zawsze jakos to dziwnie sluchac teorii, znajac praktyke byś sie zdziwił ile ksiądz może powiedziec na kolędzie :D

Dla ateistów te rozmowy mogą być faktycznie trudne. ...bo to trzeba stanąć w prawdzie a prawda jest usyfiona
kolorowy111
kolorowy111
  24 listopada 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: SzymonHaldziorz:Wiara jest jak d...a- każdy ma swoją! !

tylko dla hejterów i ateistów
leon28
Reputacja: -17 | BluzgometrTM: 449
leon28
  24 listopada 2018
BekaZciebieModzie
BekaZciebieModzie: byś sie zdziwił ile ksiądz może powiedziec na kolędzie :D

nie wnikam, wierze w boga, nie w ksiezy, choc i tych szanuje. w sumie ciekawe doswiadczenie ;-)
Viato
Viato
  24 listopada 2018
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: Viato: SzymonHaldziorz:Wiara jest jak d...a- każdy ma swoją! ! tylko dla hejterów i ateistów

Marzy ci się narzucić mi swoją?! Za mały masz odstęp między uszami
kolorowy111
kolorowy111
  27 listopada 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: kolorowy111: Viato: SzymonHaldziorz:Wiara jest jak d...a- każdy ma swoją! ! tylko dla hejterów i ateistów Marzy ci się narzucić mi swoją?! Za mały masz odstęp między uszami

Ważne że nie jestem chory na to co ty - brakuargumentoze i nienawiść
Viato
Viato
  27 listopada 2018

odpowiedz na zadane pytanie, a ode mnie odbij bo oberwiesz ten pusty łysy dzban d83dde02

kolorowy111
kolorowy111
  27 listopada 2018
Konto usunięte
Konto usunięte: odpowiedz na zadane pytanie, a ode mnie odbij bo oberwiesz ten pusty łysy dzban

najpierw niech Pani przestanie być agresywną frustratką
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.