Czy nienawiść zabija?
A co jeśli człowiek najbardziej boi się swoich własnych uczuć i emocji?
Gdy wspomnienia to jedyna pamiątka jaka zostaje?
Jak odróżnić prawdę od fałszu?
Jak poznać Boga i samego siebie?
:) Tyle pytań
Pytania strona 2 z 2
Fakty: Szatan - kłamstwo, głupota, cierpienie, ból, obojętność, iluzja, kicz, złośliwość, smutek(depresja :)).
Bóg - Dobro, harmonia, radość, szczęście, mądrość.
Przecież od początku szukałem szczęścia i cierpiałem, znałeś moje marzenia i coś mi tam dałeś by srogo mnie upokorzyć. Po co się odnoszę do kłamstwa, to ja nie wiem. Choroby były Ci potrzebne do tego co tam w rzeczywistości robiłeś z ciałem, to nie jest najgorsze bo niszczyłeś ducha. :) Zabawne jak cierpliwie znosiłem cierpienia. Uważaj bo uwierzę, że człowiek rodzi się z grzechu w 36 tygodni. :) Cyferki są potrzebne o tyle aby wprowadzić paranoje. :) Co mogę się domyślać, że zło nie jest pierwotnym stanem, nie zauważyłem jak za dorbo otrzymałem zło, a za zło byłem nagradzany, oczywiście nagroda to kolejna pułapka.
złośliwość rzeczy martwych :) złośliwość otoczenia albo pogody. :) Z tego można albo się śmiać albo cierpliwie robić swoje. :)
Czy nienawiść zabija?
Nienawiść nie ale może prowadzic do zabijania.
A co jeśli człowiek najbardziej boi się swoich własnych uczuć i emocji?
Jesli sie boisz tych negatywnych to potrzebujesz porady specjalisty ( nie księdza ). Jesli to te pozytywne - tak bywa.
Gdy wspomnienia to jedyna pamiątka jaka zostaje?
???? Walenie konia to pewna alternatywa ale seks z kobietą jest dużo fajniejszy. Chyba juz Ci o tym wspominalem. Uwierz mi :)
Jak poznać Boga i samego siebie?
Bóg to najmniej logiczne i oparte na najwiekszej liczbie zalożeń wytlumaczenie na wszystko, wiec najmniej prawdopodobne.
Nie ma możliwości poznania czegoś co może sie co wedlug wierzeń jest "nieskonczone".