Cześć,
Zalegający od kilku dni za oknami śnieg natchnął mnie do założenia tego tematu ;)
Mamy grudzień... Miesiąc hucznej zabawy na imprezach Sylwestrowych, oraz rodzinnych chwil przy Świątecznym drzewku...
...i chociaż Święta dopiero za kilka tygodni, już w listopadzie w moim mieście zapanował Świąteczny klimat - oświetlone na ulicach choinki, odświętny wystrój galerii handlowych, jarmark, itd...
Mam wrażenie, ze z roku na rok Święta zaczynają się w naszym coraz wcześniej, a gdy już faktycznie powinny się rozpocząć, cały ten entuzjazm, do tego czasu zdąża się wypalić...
Ciekawi mnie jak to wygląda w Waszych miejscowościach?
1. Spadł u Was śnieg?
2. Wybraliście ozdoby choinkowe?
3. choinka żywa, czy sztuczna?
4. W Waszych miejscowościach, też na każdym kroku wszystko przypomina o zbliżających się Świętach?
5. Spędzacie Święta tradycyjnie w gronie rodzinnym, czy w jakiś inny sposób? Jeśli inny to w jaki?
6. Myślicie, ze to dobry pomysł, z ponad miesięcznym wyprzedzeniem wprowadzać Świąteczny klimat w miejscowościach, galeriach, itd...?
7 i tego pytania nie mogło zabraknąć;) Będziecie oglądać Kevina? Nie możecie się już doczeka? ;)
A co z Sylwestrem?
1. Macie już coś zaplanowane? - jeśli tak, to co?
2. Wolicie zabawę na hucznych, zorganizowanych imprezach, czy na domówce w gronie najbliższych znajomych?
3. Wasza wymarzona impreza Sylwestrowa?
btw. lubicie zimę? Ja osobiście wolę cieplejsze pory roku ;)...
W zimowym klimacie strona 1 z 3
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
1. Nie, ale pierwszego bałwanka ulepiłem we wtorek w okolicach Frankfurtu nad Menem :D
2. W tym roku będe stawiał na niebiesko białą choinkę ;)
3. Żywa, prosto z lasu (swojego lasu, nie kradziona :P ).
4. No Comment.... wrrr... :(
5. Zawsze z rodziną :)
6. Zabija to całą magię Świąt, jak przychodzą prawdziwe już Święta to ma sie wszystkiego dosyć.
7. Nie może sie obyć bez tego filmu :D
1. Oczywiście, domówka z najlepszą ekipą od nastu lat ;)
2. ad.1
3. Ważne aby z friendsami, nie ważne gdzie i jak ;)
Latanie bokami po parkingach, kuligi, poranny fitness przy odgarnianiu chodników i samochodów, kto tego nie lubi :P Chociaż też jestem zwolennikiem umiarkowanej temperatury ;)
Jeszcze nie.
Stuczna.
Nie.
Na Majorce.
Nie za bardzo lubię zimy ale cóż trzeba i ją również przetrwać, tak cieplejsze pory lubię ah
Niestety nie, trochę popadało w nocy, rano było już tylko smutne błotko :'(
W tym roku spędzam święta u rodziców, więc ozdoby choinkowe to kwestia inwencji twórczej mojej mamy ;)
Zawsze sztuczna, wychodzę z założenia, że miejsce żywej choinki jest w lesie.
Nie aż tak bardzo, wczoraj postawili miejską choinkę, wszystkie świąteczne światełka łącznie z iluminacją choinki w mojej miejscowości są odpalane szóstego grudnia. Taka tradycja ;)
Wigilię z rodziną, a kolejne dni - czas pokaże :) Postaram się znaleźć trochę czasu dla przyjaciół.
Ja jestem szalenie świąteczna, dla mnie ten klimat mógłby trwać i trzy miesiące a i tak nie straciłabym entuzjazmu ;)
Mój syn nie wyobraża sobie, żeby mogło zabraknąć Kevina, więc siłą rzeczy i ja obejrzę :P
Mam w planach przespać północ, tak na przekór
Tylko zima! To moja ukochana pora roku.
Nie
W tym roki dokupiłem kilka nowych .
Sztuczna .
Tak jest
W rodzinnym gronie chociaż w tedy mogę zobaczyć rodzinne .
Nie
Święta bez Kevina to święta stracone
Gratuluje :D
Uwieczniłeś go na zdjęciu?
Ładna kolorystyka...
juz czuję zapach tej choinki...
Marenie każdego! ;p
udaje Ci się? ;)
z tego, co slyszalam, te, ktore trafiaja do naszych sklepow - ciete, to sa drzewka, ktore i tak byly zaplanowane do wyciecia [rzez lesniczych...
nie wiem iel w tym prawdy...
ale co jakis czas fatycznie robi sie selekcje drzew...
Tja, już wierze, ze Ci się uda ;p przy tym huku fajerwerkow i muzyce ;D
czyzbys planowala udac sie w ten czas na jakies pustkowie, czy masz tak mocny sen?
słowem w sedno! ;D
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
U mnie miasto ładnie oświetlone, w sklepach ozdoby, czuć świąteczny klimat, co jest naprawdę super. Śnieg popadał, ale zginął. Chociaż jak faktycznie ten śnieg kilka dni był, to dopiero człowiek sobie uświadomił jak niewiele brakuje do świąt.
Wigilię tradycyjnie u babci na dole spędzimy z tatusiem i Kevina oczywiście nie może zabraknąć! :D
A co do sylwestra to ja niestety jestem uziemiona. Przychodzi do mnie koleżanka z dzieckiem i siedzimy, oglądamy filmy, jemy. Kaleka Zua musiała sie połamać przed samymi świętami i nawet pić nie może. Chociaż są tego plusy, bo jak to się mówi "jak w nowy rok tak przez cały rok", a więc wychodzi na to, że rok 2018 będzie rokiem trzeźwym.
Odpowiedź na komentarz znajomego - nie jest spotkaniem, czat - nie jest rozmową, zmiana statusu w związku - nie jest miłością.
https://youtu.be/phCSXKqKQuo ;)
Odpowiedź na komentarz znajomego - nie jest spotkaniem, czat - nie jest rozmową, zmiana statusu w związku - nie jest miłością.
https://youtu.be/phCSXKqKQuo ;)