BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  2 grudnia 2017 (pierwszy post)

Cześć,

Zalegający od kilku dni za oknami śnieg natchnął mnie do założenia tego tematu ;)

Mamy grudzień... Miesiąc hucznej zabawy na imprezach Sylwestrowych, oraz rodzinnych chwil przy Świątecznym drzewku...

...i chociaż Święta dopiero za kilka tygodni, już w listopadzie w moim mieście zapanował Świąteczny klimat - oświetlone na ulicach choinki, odświętny wystrój galerii handlowych, jarmark, itd...

Mam wrażenie, ze z roku na rok Święta zaczynają się w naszym coraz wcześniej, a gdy już faktycznie powinny się rozpocząć, cały ten entuzjazm, do tego czasu zdąża się wypalić...

Ciekawi mnie jak to wygląda w Waszych miejscowościach?

1. Spadł u Was śnieg?
2. Wybraliście ozdoby choinkowe?
3. choinka żywa, czy sztuczna?
4. W Waszych miejscowościach, też na każdym kroku wszystko przypomina o zbliżających się Świętach?
5. Spędzacie Święta tradycyjnie w gronie rodzinnym, czy w jakiś inny sposób? Jeśli inny to w jaki?
6. Myślicie, ze to dobry pomysł, z ponad miesięcznym wyprzedzeniem wprowadzać Świąteczny klimat w miejscowościach, galeriach, itd...?
7 i tego pytania nie mogło zabraknąć;) Będziecie oglądać Kevina? Nie możecie się już doczeka? ;)

A co z Sylwestrem?
1. Macie już coś zaplanowane? - jeśli tak, to co?
2. Wolicie zabawę na hucznych, zorganizowanych imprezach, czy na domówce w gronie najbliższych znajomych?
3. Wasza wymarzona impreza Sylwestrowa?

btw. lubicie zimę? Ja osobiście wolę cieplejsze pory roku ;)...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
ToTylkoYo
ToTylkoYo
  2 grudnia 2017

1. Nie, ale pierwszego bałwanka ulepiłem we wtorek w okolicach Frankfurtu nad Menem :D
2. W tym roku będe stawiał na niebiesko białą choinkę ;)
3. Żywa, prosto z lasu (swojego lasu, nie kradziona :P ).
4. No Comment.... wrrr... :(
5. Zawsze z rodziną :)
6. Zabija to całą magię Świąt, jak przychodzą prawdziwe już Święta to ma sie wszystkiego dosyć.
7. Nie może sie obyć bez tego filmu :D

1. Oczywiście, domówka z najlepszą ekipą od nastu lat ;)
2. ad.1
3. Ważne aby z friendsami, nie ważne gdzie i jak ;)

Latanie bokami po parkingach, kuligi, poranny fitness przy odgarnianiu chodników i samochodów, kto tego nie lubi :P Chociaż też jestem zwolennikiem umiarkowanej temperatury ;)

lce
lce
  2 grudnia 2017
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 1. Spadł u Was śnieg?
Jak na razie nie ma śniegu w Erfurcie.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 2. Wybraliście ozdoby choinkowe?
Jeszcze nie.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 3. choinka żywa, czy sztuczna?
Stuczna.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 4. W Waszych miejscowościach, też na każdym kroku wszystko przypomina o zbliżających się Świętach?
Tak, choinki w sklepach mikołaje i promocje przed świąteczne.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 5. Spędzacie Święta tradycyjnie w gronie rodzinnym,
Tak, staram sie co roku zjechać do Polski na święta do rodziny :ziober2:
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 6. Myślicie, ze to dobry pomysł, z ponad miesięcznym wyprzedzeniem wprowadzać Świąteczny klimat w miejscowościach, galeriach, itd...?
Mi to jest obojętne.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 7 i tego pytania nie mogło zabraknąć;) Będziecie oglądać Kevina? Nie możecie się już doczeka? ;)
Oczywiście ze tak, już nie mogę się doczekać, i nie tylko Kevina, Denisa - itp - podobne filmy co Kevin.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: A co z Sylwestrem? 1. Macie już coś zaplanowane? - jeśli tak, to co?

Nie.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 2. Wolicie zabawę na hucznych, zorganizowanych imprezach, czy na domówce w gronie najbliższych znajomych?
Raczej domówka w gronie najbliższych, przy :disco:
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 3. Wasza wymarzona impreza Sylwestrowa?

Na Majorce.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: btw. lubicie zimę? Ja osobiście wolę cieplejsze pory roku ;)...

Nie za bardzo lubię zimy ale cóż trzeba i ją również przetrwać, tak cieplejsze pory lubię ah :palma_nobg:
sebastian1984334
Reputacja: -127 | BluzgometrTM: 3
sebastian1984334
  2 grudnia 2017

00

CuteNinja
CuteNinja
  2 grudnia 2017
BujajacaWoblokachh

Niestety nie, trochę popadało w nocy, rano było już tylko smutne błotko :'(
BujajacaWoblokachh

W tym roku spędzam święta u rodziców, więc ozdoby choinkowe to kwestia inwencji twórczej mojej mamy ;)
BujajacaWoblokachh

Zawsze sztuczna, wychodzę z założenia, że miejsce żywej choinki jest w lesie.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 4. W Waszych miejscowościach, też na każdym kroku wszystko przypomina o zbliżających się Świętach?

Nie aż tak bardzo, wczoraj postawili miejską choinkę, wszystkie świąteczne światełka łącznie z iluminacją choinki w mojej miejscowości są odpalane szóstego grudnia. Taka tradycja ;)
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 5. Spędzacie Święta tradycyjnie w gronie rodzinnym, czy w jakiś inny sposób? Jeśli inny to w jaki?

Wigilię z rodziną, a kolejne dni - czas pokaże :) Postaram się znaleźć trochę czasu dla przyjaciół.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 6. Myślicie, ze to dobry pomysł, z ponad miesięcznym wyprzedzeniem wprowadzać Świąteczny klimat w miejscowościach, galeriach, itd...?

Ja jestem szalenie świąteczna, dla mnie ten klimat mógłby trwać i trzy miesiące a i tak nie straciłabym entuzjazmu ;)
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 7 i tego pytania nie mogło zabraknąć;) Będziecie oglądać Kevina? Nie możecie się już doczeka? ;)

Mój syn nie wyobraża sobie, żeby mogło zabraknąć Kevina, więc siłą rzeczy i ja obejrzę :P
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: A co z Sylwestrem?

Mam w planach przespać północ, tak na przekór :ninja:
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: btw. lubicie zimę?

Tylko zima! To moja ukochana pora roku.
MiloscBogaaa
MiloscBogaaa
  2 grudnia 2017

Nie obchodze swiąt 263a

LockOn
LockOn
  2 grudnia 2017
BujajacaWoblokachh

Nie d83dde01
BujajacaWoblokachh

W tym roki dokupiłem kilka nowych .
BujajacaWoblokachh

Sztuczna .
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: W Waszych miejscowościach, też na każdym kroku wszystko przypomina o zbliżających się Świętach?

Tak jest 263a
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Spędzacie Święta tradycyjnie w gronie rodzinnym, czy w jakiś inny sposób? Jeśli inny to w jaki?

W rodzinnym gronie chociaż w tedy mogę zobaczyć rodzinne .
BujajacaWoblokachh

Nie d83dde21
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Będziecie oglądać Kevina? Nie możecie się już doczeka? ;)

Święta bez Kevina to święta stracone d83dde01
BekaZciebieModzie
BekaZciebieModzie
  2 grudnia 2017

Mnie swięta totalnie nie interesuja. Przepraszam.

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  3 grudnia 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Nie, ale pierwszego bałwanka ulepiłem we wtorek w okolicach Frankfurtu nad Menem :D

Gratuluje :D
Uwieczniłeś go na zdjęciu?
Konto usunięte
Konto usunięte: 2. W tym roku będe stawiał na niebiesko białą choinkę ;)

Ładna kolorystyka...
Konto usunięte
Konto usunięte: 3. Żywa, prosto z lasu (swojego lasu, nie kradziona :P ).

juz czuję zapach tej choinki... :zakochany:
Konto usunięte
Konto usunięte: Latanie bokami po parkingach, kuligi, poranny fitness przy odgarnianiu chodników i samochodów, kto tego nie lubi :P

Marenie każdego! ;p
Konto usunięte
Konto usunięte: Tak, staram sie co roku zjechać do Polski na święta do rodziny

udaje Ci się? ;)
Konto usunięte
Konto usunięte: wychodzę z założenia, że miejsce żywej choinki jest w lesie.

z tego, co slyszalam, te, ktore trafiaja do naszych sklepow - ciete, to sa drzewka, ktore i tak byly zaplanowane do wyciecia [rzez lesniczych...
nie wiem iel w tym prawdy...
ale co jakis czas fatycznie robi sie selekcje drzew...
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam w planach przespać północ, tak na przekór

Tja, już wierze, ze Ci się uda ;p przy tym huku fajerwerkow i muzyce ;D
czyzbys planowala udac sie w ten czas na jakies pustkowie, czy masz tak mocny sen? :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Święta bez Kevina to święta stracone

słowem w sedno! ;D
lce
lce
  3 grudnia 2017
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: udaje Ci się? ;)

Przeważnie tak w tym roku będę z rodziną na święta również :ziober2: tylko na sylwestra nie będę bo muszę zjechać, bo do pracy trzeba iść przed sylwestrem, Niemcy nie chcą dać wolnego :smutny:

P.S - Dodam że śnieg dziś spadł :)
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  8 grudnia 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Dodam że śnieg dziś spadł :)

U mnie zas plucha :( wszystko stopnialo... I choc za zima nie przepadam i tak wolalam ja od tej brei za oknem :P
lce
lce
  8 grudnia 2017
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: U mnie zas plucha :(

U mnie jeszcze jest śnieg, ale pada deszcz i bardzo wieje i myślę że do rana morze zniknąć śnieżek.
Zua
Reputacja: -163 | BluzgometrTM: 86
Zua
  8 grudnia 2017
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Ciekawi mnie jak to wygląda w Waszych miejscowościach?

U mnie miasto ładnie oświetlone, w sklepach ozdoby, czuć świąteczny klimat, co jest naprawdę super. Śnieg popadał, ale zginął. Chociaż jak faktycznie ten śnieg kilka dni był, to dopiero człowiek sobie uświadomił jak niewiele brakuje do świąt.
Wigilię tradycyjnie u babci na dole spędzimy z tatusiem i Kevina oczywiście nie może zabraknąć! :D

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: A co z Sylwestrem?

A co do sylwestra to ja niestety jestem uziemiona. Przychodzi do mnie koleżanka z dzieckiem i siedzimy, oglądamy filmy, jemy. Kaleka Zua musiała sie połamać przed samymi świętami i nawet pić nie może. Chociaż są tego plusy, bo jak to się mówi "jak w nowy rok tak przez cały rok", a więc wychodzi na to, że rok 2018 będzie rokiem trzeźwym.

Odpowiedź na komentarz znajomego - nie jest spotkaniem, czat - nie jest rozmową, zmiana statusu w związku - nie jest miłością.
https://youtu.be/phCSXKqKQuo ;)

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  9 grudnia 2017
Zua
Zua: Kaleka Zua musiała sie połamać przed samymi świętami i nawet pić nie może.

Jak żeś to zrobiła? :(
ufff wspolczuje
Zua
Reputacja: -163 | BluzgometrTM: 86
Zua
  9 grudnia 2017
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Jak żeś to zrobiła? :(

A zbiegałam po schodach, źle postawiłam nogę i trochę się uszkodziła. Nie jest krytycznie, bo w sumie mam odłamanie drobnego fragmentu kostnego i nie rozumiem dlaczego na 6tyg mnie wrzucili w gips, ale chociaż odpocznę :D

Odpowiedź na komentarz znajomego - nie jest spotkaniem, czat - nie jest rozmową, zmiana statusu w związku - nie jest miłością.
https://youtu.be/phCSXKqKQuo ;)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.