Poznajemy miłości strona 4 z 4
Kiedy zaczniesz tylko obserwowac, twoja swiadomosc, siła, wola zacznie sie rozszezac, wtedy budzisz sie w swiadomosci duszy, wyzszego ja, to małe ja, czyli interpretator znika, wtedy jest sie w wiedzy o tym z czym ma sie do czynienia, dlaczego itd :)
Cierpliwości? Ja w takim stanie żyję już 4 lata. Trudno mi nawet opisać to co się dzieję, to taka "paranormalna codzienność". To chyba właściwy zbitek słowny.
gdy czesc osobowa, czyli umysł ego (nizszy) juz nie przeszkadza, czyli nie pochłania naszej uwagi, wtedy moze narodzic sie w nas miłosc nieograniczona, kosmiczna, czysta, wprost z serca Boga, najwyzszego Stworcy wtedy atywuje sie strumien energii miłosci serca
neutralnosc jest tym w czym uczucia są rozpoznawane, neutralnosc jest podłozem w ktorym moze zaistniec głebsze rozpoznawanie uczuc, duszy, wyzszego Ja Boga :)
w neutralnosci i poprzez nią czlowiek dostrraja sie do wyzszych uczuc, duszy, kiedy jest w zamieszaniu umysłu, nie odbiera wyzszych uczuc duszy, gdyz one na tym poziomie sie nie pojawiają, uczucia duszy są lekkie, czyste, radosne, mają w sobie czystą miłosc