Czym dla Was jest tolerancja? Jak objawia się w Waszym codziennym życiu? Możecie pisać o konkretnych przykładach, kiedy jesteście tolerancyjni a kiedy nie.
Tolerancja strona 2 z 3
Nie wnikam w stworzenie wszechświata, jest mi obojętne czy, kto i kiedy tego dokonał. Podobno bóg niektórych daje wolną wolę. Twój nie daje? ;> A moja wypowiedź dotyczyła sytuacji, na które mamy wpływ.
Na ktore mamy wplyw mhmm niech pomysle, homoseksualism, otwarcie mowie i sie nie wstydze nie jestem tolerencyjny co do tego tematu (przyklad jak mowilem :D), czy oprocz czlowiek jest jakas istota ktora uprawia homoseksualismy w tym wszechswiecie? bo ja nie znam.
Kazda istota na ziemi rodzi sie samcem albo samica. Do prokreacji potrzebujesz samca i samice. W nauce powtarzamy ciagle ze Plus i minus sie przyciaga, plus i plus odciagaja sie od siebie a minus i minus odciagaja sie rowniez. W zwiazku z tym dlaczego mam zaakceptowac cos co nie jest zgodnie z natura? Narzucania ludziom ze maja byc tolerencyjni pod argumentem a bo trzeba byc tolerencyjny czy tam a bo swiat idzie do przodu...hehehe swiat zdecydowanie nie idzie do przodu skoro duzo organizacji promuje homoseksualism na codzien. Fuuuuuuu
Dla transeksualistow tez mamy byc tolerencyjni? xD Tak jak Grocka w sejmie?
Ale my tylko rozmawiamy :(. Dalem przyklad :P trzymajmy sie przykladu, powiedzmy no homo i trans. Dlaczego mielibysmy byc tolerencyjni wobec tego jezeli np wiemy ze to nie jest zgodnie z naturą?. Moze temat sie rozwinie :D
Homofobia jest i będzie.... trudno. Jak sam bardzo ładnie napisałeś taka jest natura. Gdyby nie eksperymenty to naszym domem byłaby jaskinia a czasami epoka kamienia łupanego. To nie tak że bronię homoseksualitów. A niech sie bojcują lub palcuja jak chcą. Co mnie to obchodzi? Twój radykalizm jest bardzo fajny, ale chyba nie te czasy
A niech sobie będą. W świecie musi byc równowaga. Są grubi i są chudzi. Są głupi i mądrzy. Świat byłby bardzo nudny gyby wszyscy byli tacy sami, i mieli takie same poglądy
Masz racje nie te czasy, bo czasy w ktorym zyjemy nie miesci sie w pojecia ludzkiego. Wojna, pedofilia, balwochwalstwo (watykan i ich bajeczki dla malych dzieci), homoseksualism, transeksualism, wojna, hejt w internecie, manipulacja, fake newsy, polityka... no nie uda mi sie wszystkiego wymienic ale w takich crazy czasy zyjemy.
Ale ma wplyw na inne osoby, chociazby na niewinne dzieci ktore te bydla chca adopotowac. Po co skrzydzic dziecko nastepnie wyprac dziecku mozg ze ma 2 tate czy 2 mame. Ok jezeli 2 osoby z tej samej plci chca byc ze soba niech beda ale takie osoby tez nie powinni w ogole mieszac drugiego niewinnego czlowieka w tej abominacji. Dzieci ktore zasluguja normalne naturalne zycie, majac tate i mame jak kazdy beda musieli zyc w tym homoseksualismie i to miec jako blizne do konca zycia. A w szkole wyzwiski i wysmiewanie sie z takich dzieciakow tez zrobi sporo szkod psychicznie i psychologicznie.
Słuchaj, życie to nie jest bajeczka. Nigdy nie była i nigdy nie będzie. Niewinne dzieci cierpią z różnych powodów, niejednokrotnie krzywdzone przez osoby heteroseksualne, toną w rzekach i jeziorach, wypadają z okien, wpadają pod autobusy czy obserwują domową patologię typu zapijaczona mamusia z tatusiem. To smutne i niesprawiedliwe i takie są fakty. Ale NADAL to wszystko nie ma wpływu na moje życie. Robię wszystko, żeby zapewnić sobie i swoim najbliższym jako taki komfort i w miarę szczęśliwe i beztroskie życie. Reszta mnie zwyczajnie nie interesuje. Możesz to uznać za okrutne, zaakceptuję
Postaraj się nie ogarniać wszystkiego, to strata czasu. A Watykan to temat rzeka. Nie warto napędzać tematów które nas nie dotyczą. Byłam namawiana do zmiany orientacji (tak tutaj na fotce). Pewna osoba w zyciu realnym też mnie namwiała. Grzecznie podziękowałam i żyję dalej. Nie mam pretensjii. Mam swoje poglądy na wiele tematów i sporo osób z tym się nie zgadza. Takie mają prawo.
Wszystko co odstaje od normy i kłóci się z ogólnie przyjętym porządkiem jest złe i chore i należy to tępić aby nie zaraziło innych komórek tworzących spólną całość. Każdy odłam niedoskonałość zgrzyt jest niepożądany i powinien być doszczętnie zlikwidowany....Tolerować można jedynie ułomność z którą dana jednostka się urodziła i sama nie miała wpływu na los jaki ją dotknął.