Czego tak naprawde szukają kobiety oraz mężczyźni na fotce ?
pragnienia i potrzeby... strona 2 z 2
Chociażby dlatego, że mieszkamy na planecie, na której ta cywilizacja powstała i istnieje od setek tysięcy lat albo i dłużej. Więc w świecie, który nas otacza jesteśmy ludźmi, a nie kosmitami. Proste i logiczne. No, ale kłócić się nie zamierzam, bo w dyskusjach nie chodzi o to by na siłę udowadniać swoje racje. Masz swoje zdanie, ja mam swoje i niech tak zostanie. Każdy pewne rzeczy interpretuje inaczej i nie chodzi o to by na siłę przekonywać do swojego myślenia. Wymieniliśmy się poglądami. Fajnie. Niestety ta dyskusja do niczego dobrego nie prowadzi, bo po którymś poście zapewne rośnie Twoja irytacja tym co ja piszę i moja tym co Ty piszesz. :)
wcale nie takie proste i nie aż tak oczywiste, bo
Dawno temu naukowcy odkryli inne układy słoneczne podobne do naszego. Skąd wiadomo, że tam życie nie istnieje, a istoty podobne do nas nie nazywają się inaczej jak my? Istnieje duże prawdopodobieństwo, że skoro jest taki sam układ słoneczny, to istnieje tam druga "ziemia" i życie takie samo jak na naszej planecie, a może znacznie bardziej rozwinięte jak nasza społeczność.
Napisałam wcześniej "Kosmitami bylibyśmy, gdybyśmy wyruszyli w kosmos i odnaleźli cywilizację na innej planecie. Wtedy dla tamtych istot bylibyśmy kosmitami, a one dla nas. Póki co jestem na tej planecie, na której się urodziłam i na tej planecie istnieją ludzie. Jestem człowiekiem, nie kosmitą. I Ty także jesteś człowiekiem. Jakkolwiek byś tego nie nazwał i tak jesteś człowiekiem".
Nie wykluczyłam takiej możliwości, a nawet do niej nawiązałam.