przecież Polska to jeden z najlepszych krajów :)
Czemu wielu Polaków nie przyznaje się do kraju ? strona 1 z 3
Bo zostali wychowani w antypolskiej, lewackiej propagandzie i wyedukowani w państwowych fabrykach rodem z PRL?
- brak historii w szkołach, zamiast propedeutyki - wychowanie seksualne
- nauczyciele w większości zakorzenieni w ZNP (bastion komuny)
- TV i prawie cały przemysł rozrywkowy - promuje lewactwo i wyśmiewa patriotyzm
- UE tworzy prawo i regulacje mające na celu likwidację państw narodowych
- rodzice okradani rosnącymi podatkami muszą coraz ciężej pracować, nie mają czasu na wychowywanie własnych dzieci i zaszczepianie właściwych postaw
- młodzi wkraczający na rynek pracy tak samo okradani podatkami, nie mają szans się wzbogacić i emigrują
Przyczyn mogę wskazać jeszcze kilka, ale lepiej sam zacznij obserwować świat i myśleć. Jeśli Cię to interesuje, mogę wskazać gdzie szukać treści.
Zgadzam się z przedmówcą :) Postawa antypolska jest propagowana w głównych nurtach medialnych.Patriotyzm jest wręcz przedstawiany jako faszyzm lub w sposób prześmiewczy a kosmopolityzm jest wszechobecny .Jeżeli w Twoim środowisku nie ma osób propagujących patriotyzm nie ma szans żeby zaszczepić go w Tobie , ponieważ z każdej strony ktoś próbuje negować takie postawy .
Ludzie na emigracji są dumni z tego , że są Polakami nie raz widziałem dni Polskie za granicą coś pięknego.
Myślę, że duży wpływ na to miała i nadal ma "pedagogika wstydu" kreowana przez różne lewicowe media. Ciągle słyszeliśmy i nadal w nich słyszymy, że powinniśmy się wstydzić naszych konserwatywnych poglądów, przywiązania do tradycji, religii , kultury za naszą historię itd. Polska i Polacy notorycznie ośmieszani i piętnowani, zaczęli chyba w to wszystko wierzyć. Polak-kibol, bandzior, zadymiarz Polak-katol, ciemniak, cham i prostak Polka- dziwka, Polak-złodziej, manipulant, pijak, ćpun, nierób, antysemita, a wszystko to w katolickiej i jakże religijnej Polsce. Taka świadomość kreowana w młodym i podatnym na wpływy pokoleniu, dała takie efekty. Do tego różnego rodzaju wpadki naszych polityków kiedy czasami prosty chłopek roztropek ze wsi byłby przy nich geniuszem no i mamy całościowy nasz PR w świecie. Sporo czasu minie nim ta świadomość w nas samych się zmieni, ale idzie ku lepszemu :)
Nie wstydze sie tego ze jestem Polakiem a to o czym piszesz to wylacznie lewacka propaganda. Polak polakowi wilkiem zwlaszcza za granica ale gdy dochodzi co do czego stajemy murem za swoimi... niestety zachodowi i skandynawii tego brakuje..
Sądząc po tych komentarzach, nie jest tak źle. Straty w powszechnej świadomości są straszne, ale nie beznadziejne. Ludzie zaczynają powoli sobie przypominać, gdzie mają korzenie.
Bez przesady
w szkolach jest wystarczajaco duzo historii a wychowanie seksualne jest rownie wazne
pozatyn czego ucza na historii? Dat urodzin i smierci krolow calej europy plus jakies gowniane wojny, pakty, plus oczywiscie daty. Sama polityka i daty.
zaniast sie uczyc historii w ramach ciekawostki, jak kiedys wygladalo zycie kilkaset lat temu to trzeba wkuwac cyferki i bazwiska jakis politykow, co kto podpisal i gfzie i po co. Gdzie wybuchla wojna i ile osob zginelo. Nic wiecej.
a co do bycia polakami to dlaatego ze
- za granica polak moze oberwac w pysk od angoli czy niemcow ze im robote zabiera.
- od polakow tez moze, bo emigrowal.
- polacy sa uwazani za tania sile robocza, niewolnikow, za pijakow i zlodziei na rowni z cyganami.
- kobiety sa uwazane za latwe (od jedbeho uzytkownika fotki zostalam wyzwana od szmat bo jestem polką a polki to szmaty lecące na turków. Kij ze nie lece na ciapatych - sam fakt ze jestem polką czyni ze mnie szmate rowna tym co faktycznie leca na ciapatych. I stwierdzil to POLAK NA EMIGRACJI)
TAK Wwiec nawet sami polacy sa sobie wilkami.
Nie wstydzę się być Polakiem kiedy jestem w naszym pięknym kraju i tak samo jak przebywam za granicą
1. Polacy w grach to rak. Ile razy gram z polakami tyle razy mam ochote dac im po ryju za samo zachowanie...
2. Polacy za granicami Polski to rak. Turki trzymaja sie razem tak samo litwini i inni. Polacy tylko patrza gdzie mozna innego polaka podpieprzyc zeby sie go pozbyc.
3. Polacy na drogach to rak. Hamowanie przed innymi kierowcami to standard a jazda na zamek to czarna magia.
Jest wielu normalnych polakow ale stereotypy potwierdzaja sie w wiekszosci sytuacji. Niestety sami na to pracujemy tak jak murzyni pracuja na miano zlodziei i gangsterow a islamisci na miano terrorystow.
Jak widzisz to ze niektorzy nie przyznaja sie do bycia polakami ma swoje powody.
They will all die...
Mam nadzieję, że z tą capią brodą przyjmą cię w Izraelu, bo ja się do ciebie raku też nie przyznaje xd