Opowiada się kłamstwa z wielu powodów.
Bo chce się być miłym.
Bo nie chce się mieć kłopotów.
Bo jest się złośliwym.
Dlaczego ja kłamię? No więc, chyba nie akceptuję siebie. Chcę być kimś innym niż jestem. Dlatego tworzę kłamliwy obraz siebie, aby być postrzeganym jako ktoś lepszy, ktoś normalny, jeśli wolisz.
To wpis z mojego blogu sprzed chyba 6 lat. Nie sądziłem, że kiedykolwiek byłem emo, a tu taka niespodzianka. W każdym razie, chciałem zapytać szanownych zgromadzonych:
1) Dlaczego kłamiesz?
2) Zrewanżujesz się i opowiesz coś żenującego z historii Twego bycia w świecie wirtualnym?
lista tematów
Kłamstwa
No ja właśnie prawie nigdy nie kłamię. Nie dlatego, że nie chcę, bo uważam, że czasem kłamstwo jest lepsze od prawdy, ale zwyczajnie nie umiem. Za bardzo "plączę się w zeznaniach" kiedy ktoś zaczyna brnąć i w efekcie przyznaję się, że skłamałam. To zawsze niezręczne, więc po prostu staram się nie mijać z prawdą :)
Konto usunięte: 2) Zrewanżujesz się i opowiesz coś żenującego z historii Twego bycia w świecie wirtualnym?
Żenującego chyba nic nie mam, aczkolwiek kiedyś dużo czasu spędzałam jeżdżąc latem autostopem. Ot, taki sport. Pewnego dnia, jakieś 150 km od miejsca mojego zamieszkania wsiadłam do samochodu człowieka, który intensywnie mi się przypatrywał i po kilkunastu kilometrach przyznał, że sporo o mnie wie. Wiedział, jak mam na imię, ile mam lat, że kiedyś miałam rude włosy, że lubię czytać książki... tak, stąd mnie znał :D Żenujące to może nie jest, ale dość przerażające.
Chyba nie zrozumiałem. Czy ktoś może mi wyjaśnić, co ma piernik do wiatraka?
Prawie to ja milion w totku wygrałem.Ty jego też znałaś, czy po prostu trafiłaś na tzw. stalkera?
Cześć Żyleta :)Rzeczywiście żenujące Że też hasło pamiętałaś Ja nie liczę, bo poczuję się staro A na szczęście pierwsze konto skasowane, to daty zobaczyć nie można
Miałam zapamiętane bo ostatni raz logowałam się w czerwcu 2016
Konto usunięte: Ja nie liczę, bo poczuję się staro A na szczęście pierwsze konto skasowane, to daty zobaczyć nie można
Nie szkoda Ci? :D
mi aż puls podskoczył jak Cię tutaj 'zobaczyłam' :D
Eee, to nie kłamcz, że rok temu :PI nie, i tak. Nie, gdyż ten etap mi już przeszedł. Tak, bo bywam sentymentalny, a wspomnienia jak gdyby zostały skasowane. (Dosłownie też zostały skasowane. Miałem folder pod nazwą 'fotka' i tam różne rzeczy, m.in. filmiki simowe, okładki Oklasky'ów, itp., ale jakiś czas temu się z tym pożegnałem.)Ducha zobaczyłaś?
Jak życie? Opowiadaj! :D
No doobra... skłamałam
Konto usunięte: I nie, i tak. Nie, gdyż ten etap mi już przeszedł. Tak, bo bywam sentymentalny, a wspomnienia jak gdyby zostały skasowane. (Dosłownie też zostały skasowane. Miałem folder pod nazwą 'fotka' i tam różne rzeczy, m.in. filmiki simowe, okładki Oklasky'ów, itp., ale jakiś czas temu się z tym pożegnałem.)
Ja mam chyba kilka fotek starych użytkowników, no dobra może ze trzy fotki i poza tym nic [quote=KonradziqOryginal]Ducha zobaczyłaś?
P.S Czy tylko my używamy starych emotikon?
Swoją drogą... jak dobrze, że jeszcze istnieją
No doobra... skłamałam
Konto usunięte: I nie, i tak. Nie, gdyż ten etap mi już przeszedł. Tak, bo bywam sentymentalny, a wspomnienia jak gdyby zostały skasowane. (Dosłownie też zostały skasowane. Miałem folder pod nazwą 'fotka' i tam różne rzeczy, m.in. filmiki simowe, okładki Oklasky'ów, itp., ale jakiś czas temu się z tym pożegnałem.)
Ja mam chyba kilka fotek starych użytkowników, no dobra może ze trzy fotki i poza tym nic
Obecnie w Rzeszowie i póki co chyba to się nie zmieni ;) Trochę podróżowałam, troche pobawiłam się w bizneswoman i chyba skończę jako nauczycielka angielskiego no i może zaadoptuje wreszcie kota :D
a co u Ciebie? :>
P.S Czy tylko my używamy starych emotikon?
A, dałem się złapać w wir pracy, wylądowałem przez to w szpitalu (nie obyło się bez ofiar) i zacząłem rozmyślać nad swym życiem, a przez to rozmyślanie jestem do tyłu z doktoratem. Takie tam, bzdury :PChyba tak*, w każdym razie nikt więcej w oczy mi się nie rzucił. I swoją drogą, zgodzę się z Tobą :)
Cóż to za firmę miałaś?
*Wróć, jednak nie jako jedyni.Czyli z lenistwa. Nazywajmy rzeczy po imieniu :P
Konto usunięte: P.S Czy tylko my używamy starych emotikon?
Cóż to za firmę miałaś?
*Wróć, jednak nie jako jedyni.Czyli z lenistwa. Nazywajmy rzeczy po imieniu :P
Konto usunięte: A, dałem się złapać w wir pracy, wylądowałem przez to w szpitalu (nie obyło się bez ofiar) i zacząłem rozmyślać nad swym życiem, a przez to rozmyślanie jestem do tyłu z doktoratem. Takie tam, bzdury :P
Ofiary? No rozwijaj, rozwijaj
I ja wyladowałam w szpitalu przez tryb pracy
Konto usunięte: Chyba tak*, w każdym razie nikt więcej w oczy mi się nie rzucił. I swoją drogą, zgodzę się z Tobą :)
Cóż to za firmę miałaś?
Fotografia&fotobudka
Kto? kto?