jestdobrze1994
jestdobrze1994
  11 stycznia 2017 (pierwszy post)

Przeczytałam ostatnio że w plemieniu Huichol, w którym wyznaje się pogląd, że cierpienie podczas porodu powinno być dzielone na matkę i ojca. Przyszła mama trzyma w ręku sznureczek, który obwiązuje się wokół jąder przyszłego taty. Z każdym skurczem kobieta pociąga za sznureczek, tak by mężczyzna też go poczuł. Podobno w tym plemieniu dzięki zrozumieniu przez mężczyzn cierpienia kobiet, darzy się je większym szacunkiem. Proste, a skuteczne rozwiązanie.
Co o tym sądzicie Panowie i Panie?d83dde04

Memory
Memory
  12 stycznia 2017

Skoro moj post z wierszem Czeska zostal przeniesiony przez modullllatora na dzial Kultura, to jakim prawem ten pist znajduje sie na hyde? Skoro tym bardziej dotyczy on obrzedu kulturowego jakiegos plemienia?

Memory
Memory
  12 stycznia 2017

Post*

jestdobrze1994
jestdobrze1994
  12 stycznia 2017

ASZABENE
Czytaj chłopaku post od A do Zd83dde09

Memory
Memory
  12 stycznia 2017

Z malpa na rozumy chyba ktos sie tu pozamienial...

ASZABENE
ASZABENE
  12 stycznia 2017

Ależ przeczytałem i przeniosłem ów doświadczenie na polskie realia ,nie obowiązuje tutaj współdzielenie cierpienia ,na wszystko jest dzisiaj znieczulenie .

Tajra
Tajra
  12 stycznia 2017
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

Kolejny temat z cyklu-"Mojsza prawda największa" d83dde02

jestdobrze1994
jestdobrze1994
  12 stycznia 2017

nikomu nie narzuciłam swojego zdania. czekałam na wypowiedzid83dde09 Twoja wiadomość z dwóch kont jednocześnie jest świetna

jestdobrze1994
jestdobrze1994
  12 stycznia 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Skoro moj post z wierszem Czeska zostal przeniesiony przez modullllatora na dzial Kultura, to jakim prawem ten pist znajduje sie na hyde? Skoro tym bardziej dotyczy on obrzedu kulturowego jakiegos plemienia?

Od czego jest ten dział? Czytaj regulamin i dopiero się wypowiadaj
Memory
Memory
  12 stycznia 2017

Ja wiem ze tu mozna o wszystkim i o niczym, tylko chyba moderacja o tym zapomniala.

jestdobrze1994
jestdobrze1994
  12 stycznia 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja wiem ze tu mozna o wszystkim i o niczym, tylko chyba moderacja o tym zapomniala.

Skoro moderatorzy pozostawili ten dział wolnym winisz mnie ...no proszę Cie. Skargi kieruj w inne miejsce . Nie wiem czy wiesz ale to dygresja, która moze byc powodem do zamknięcia tematud83dde0f
Memory
Memory
  12 stycznia 2017

Nie winie ciebie tylko wiem ze owy moderator to przeczyta i powinien zastanowic sie nad swoim postepowaniem. Jesli juz chce byc tak szlachetny i trzymac sie zasad odnosnie tematyki postow to niech odnosi sie to do kazdego a nie tylko stosuje do wybiorczo do osob bo takie ma akurat swoje widzimisie :d

Memory
Memory
  12 stycznia 2017

to*

jestdobrze1994
jestdobrze1994
  12 stycznia 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie winie ciebie tylko wiem ze owy moderator to przeczyta i powinien zastanowic sie nad swoim postepowaniem. Jesli juz chce byc tak szlachetny i trzymac sie zasad odnosnie tematyki postow to niech odnosi sie to do kazdego a nie tylko stosuje do wybiorczo do osob bo takie ma akurat swoje widzimisie :d

i otrzymasz blokadę kontad83dde09
Avatar użytkownika gregbondgregbond
Reputacja: -164 | BluzgometrTM: 1
gregbond
  12 stycznia 2017
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja wiem ze tu mozna o wszystkim i o niczym, tylko chyba moderacja o tym zapomniala.

Pierwsza zasada z regulaminu tego działu.
1. Zanim założysz temat upewnij się, że:
- nie pasuje on do tematyki pozostałych działów

Żadne wybiórcze traktowanie, napisałaś bardzo dobry temat ale bardziej pasujący na dział kultura niż na ten. .
"Dzisiaj grubas nie wie, czy ciepło czy zimno, a jutro pójdzie do urny głosować, i nie dziw się pan, że pojutrze obudzisz się pan w trzeciej rzeszy"
jestdobrze1994
jestdobrze1994
  12 stycznia 2017
gregbond
gregbond: Memory: Ja wiem ze tu mozna o wszystkim i o niczym, tylko chyba moderacja o tym zapomniala. Pierwsza zasada z regulaminu tego działu. 1. Zanim założysz temat upewnij się, że: - nie pasuje on do tematyki pozostałych działów Żadne wybiórcze traktowanie, napisałaś bardzo dobry temat ale bardziej pasujący na dział kultura niż na ten. .

Ale to dział o wszystkim i o niczym prawda?
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.