Witam ;)
Tutaj możemy nabijać o nowościach kulinarnych, o jedzonkach, wymieniać się poglądami ;)
Nabijamy o jedzeniu, jego przygotowaniu, różnicach w smakach oraz o naszej wymarzonej kuchni etc.
Zapraszam serdecznie!
Temat do nabijania i plotek KULINARNYCH strona 4 z 5
tequila 2 shoty, vodka jeden shot tylko i red bull.
zabojstwo to picie bez umiaru. a raczej samobojstwo
zero podobienstwa
tequila to mocny spiryt, desperados to sikacz ala piwo. zero zwiazku
p.s. to moze jeszcze zrobicie temat "co sobie ostatnio kupiles/as zwiazanego z kulinariami?". Wiesz, kilo cukru, 10 jajek
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Można pić z colą, to normalny rodzaj drinka przecież :-)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Nie sadzę by to, co kto pije miało wpływ na bycie samcem alfa. Są pewne gatunki whisky, których nie powinno się pić z colą ze względu na ekskluzywność i oryginalność ich smaku (np. te, które są pojedynczo rozlewane i whisky w każdej butelce smakuje inaczej). Wtedy jest to profanacja trunku, nie mniej jednak nie widzę związku miedzy samcem alfa a sposobem picia alkoholu. Tu bardziej widać gentlemena, czy osobę która sie na tym zna.
Za dużo eksperymentów, ja prosta, drink też ma być prosty
Hahahaha, śmieszne
Tego dzialu chyba nie da się rozbujać ;p
Wczoraj moja babcia i mój tata pili z colą
Kiedyś pytałam się Was o barwniki spożywcze, postanowiłam kupić kilka kolorów, dwa dziś użyłam do babki, oto efekt:
Babka nadgryziona przez moją osobę, ale widać ładnie kolory, a i barwniki nie zmieniają smaku, akurat nie te ;D.
W proszku. Na Allegro mnóstwo jest aukcji z barwnikami, ja wybrałam takie, które są pakowane do małych plastikowych słoiczków, bo nie wyobrażam sobie tego trzymać w woreczku, zwłaszcza, że cholernie brudzą wszystko ;D. Paluchy mam do dziś niebieskie, a próbowałam je doczyścić wszystkim dostepnym w domu ;D. Chyba tylko rozpuszczalnikiem puszczą, ale do warsztatu nie chciało mi sie schodzić ;D.
No, i kupiłam słoiczki pakowane po 5g, gdzie na aukcji jest napisane, że to 5g może zabarwić 120 litrów płynu przykładowo. W sumie nie spodziewałam się aż tak intensywnych kolorów, wiadomo że w necie zdjęcia ciast wyglądają jak mocno nasycona tęcza, ale sądziłam, że jakiś program do obróbki zdjęć zadziałał, teraz wiem że raczej nie ;D.
Ostatnio gotowałam ryż na obiad i dosypałam szczyptę zielonego barwnika, też wyszedł super kolor ;D.
W maju będziemy spirytus rozrabiać na moją imprezę urodzinową, coś czuję, że zrobię kolorowe wódki .
Jakbyś chciała zamawiać na Allegro, to niech Cię nie zwiodą komentarze typu, że sprzedawca pomylił kolory ;D. Bo w przypadku moich barwników to niebieski wychodzi z proszku fioletowego, zielony ze złotego ;D. A ludzie, którzy się o to plują, po prostu nie użyli jeszcze barwnika i nie wiedzą że tak może być, że kolor proszku nie odpowiada kolorowi barwienia ;D.
Wydaje mi się ze to dobre miejsce na moje pytanie, w końcu po części jest o gotowaniu a wiec: Wiecie może czym najlepiej usunąć tłuszcz z plastiku /teflonu? Bo się kompletnie na tym nie znam :) Z góry dzięki, za wszystkie odpowiedzi :)
dziś światowy dzień hot-doga i mleka :D
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Może ktoś przez pomyłkę wejdzie i coś doradzi... Mam łatwe zadanie, mianowicie chcę zrobić pieczone ziemniaki tzw. talarki. Robiłem je miliony razy, ale chętnie wysłucham jak wy je robicie, może jakiś tajny składnik czy coś ?! :D
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek