Witam ;)
Tutaj możemy nabijać o nowościach kulinarnych, o jedzonkach, wymieniać się poglądami ;)
Nabijamy o jedzeniu, jego przygotowaniu, różnicach w smakach oraz o naszej wymarzonej kuchni etc.
Zapraszam serdecznie!
lista tematów
Temat do nabijania i plotek KULINARNYCH strona 3 z 5
a ja się pytam czy ma ktoś sprawdzony przepis na krem do babeczek. korpusy już mam a jak robiłam ostatnio babeczki to nie wyszły rewelacyjne z tą masa.
:)
zuebobo: a ja się pytam czy ma ktoś sprawdzony przepis na krem do babeczek. korpusy już mam a jak robiłam ostatnio babeczki to nie wyszły rewelacyjne z tą masa.
:)
Zależy jaką masę chcesz i jakie babeczki robisz ;) Możesz użyć kremu do karpatki. Albo ugotować budyń i dodać odrobinę masła.
:D:D:D Coraz lepiej mi idzie ^^
styka51: Zależy jaką masę chcesz i jakie babeczki robisz ;) Możesz użyć kremu do karpatki. Albo ugotować budyń i dodać odrobinę masła.
własnie robiłam z budyniu ostatnio i mi coś nie wyszło zbyt dobre. krem z karpatki już używałam.
no np jakaś ciemna masa z użyciem kakao ?
zastanawiałam się czy nie kupić kremu do tortu i zrobić z nim :)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail