styka51
styka51
  15 sierpnia 2012 (pierwszy post)

..jadłam/jadłem:

Witam!

W tym temacie prezentujemy/przedstawiamy/opisujemy to co dziś zjedliśmy na obiad.Możemy wrzucać zdjęcia i przepisy. Na pewno będzie do swoistego rodzaju baza pomysłów na dobry smaczny i zdarzy się, że tani obiad.
Więc zaczynamy:

Mój dzisiejszy obiad to:

Kotlet schabowy z ziemniakami + ogórki kiszone(zdjęcie z neta)

Pozdrawiam i życze smacznego ;)
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  22 listopada 2012
Gad
Gad: A jak powinno wyglądać spaghetti.

Moje wygląda zawsze ładniej.

Gad
Gad: Ale zapostuj Ty foto jak tak bogacko co nie ? hehe Kto Ci robił ?

Nie chce mi się, chora jestem, i tak ze zechciało mi się cokolwiek zrobic jeść to cud, bardziej dla dziecka mimo ze ma obiady w szkole też , bo ja to nawet smaku jedzenia jeszcze nie czuję.
Gad
Gad
  22 listopada 2012
Psyche30
Psyche30: Moje wygląda zawsze ładniej.

bo słowa to są puste com?
Ale zapostuj foto
Psyche30
Psyche30: bo ja to nawet smaku jedzenia jeszcze nie czuję.

Możesz jeść styropian niby, że popkorn, fajnie Ci. Jak to mozliwe?
MuyBueno
MuyBueno
  22 listopada 2012
Gad
Gad: Co ta zawiść robi z ludźmi. hehe

Hehe ?
Trochę ogłady i szacunku.Zawiodłam się na Tobie.

Gad
Gad: Oh :(

Jadłeś takie coś,czy za bogackie dla Ciebie?
Gad
Gad: Tylko przy załatwianiu się potrzebuję pomocy. Tak to samodzielny jestem.

Niepełnosprawni-pełnosprawni w pracy : )

PS:Peace.
Gad
Gad
  22 listopada 2012

Kto zgadnie co to ? xd

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  22 listopada 2012
Gad
Gad: Kto zgadnie co to ? xd

kanapka z serem

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  23 listopada 2012

Facet złapał trochę ryb, wyglądają jak pollock (mintaj?), nie pytałam go jeszcze co to jest, a ja sie na rybach nie znam.
W każdym razie nawet jak nie mintaj, to zrobię go wg sprawdzonego przepisu z persillade (czosnek zmiksowany z pietruszką i odrobiną bułki tartej) on top, do tego limonka, jacket potatoe i pieczone pomidory.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  23 listopada 2012

Zrobiłam literowke przypadkowo, jakby ktoś chciał sie przyczepić -,-

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Gad
Gad
  23 listopada 2012

@massacre:
Pewnie kupił w fish shop xd

JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  23 listopada 2012

Gotowane ziemniaki faszerowane szpinakiem plus sos czosnkowy.

massacre
massacre
  23 listopada 2012
Gad
Gad: Pewnie kupił w fish shop xd

kupil? moj Ali ma caly fish shop obok sklepu z rosyjskimi fajkami
takiej ryby pewnie na zywo nigdy nie widziales, co?

wiem jakie zadasz pytanie i od razu odpowiem, tak byla podawana z Whiskasem.

JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  23 listopada 2012

Postuję zdjęcie mojego obiadu, trochę mi się ziemniaki rozwaliły przy wyciąganiu środka...
http://www.bankfotek.pl/image/1365756.jpeg

massacre
massacre
  23 listopada 2012

jak faszerujesz ziemniaki? po ugotowaniu?
i jak robisz ten farsz ze szpinaku?

JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  23 listopada 2012

Inspirowałem się http://puszka.pl/przepis/2663-gotowane_ziemniaki_faszerowane_szpinakiem.html tylko ja do szpinaku dodałem 2 ząbki czosnku, na wierzch pomidorki kotkajlowe w occie i trochę sera, całość do piekarnika na parę minut dosłownie. Aaa no i ja przed włożeniem farszu do ziemniaków wysypałem je przyprawą do ziemniaków, nie wiem jak inni ale ja bardzo ją lubię.

massacre
massacre
  23 listopada 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Inspirowałem się http://puszka.pl/przepis/2663-gotowane_ziemniaki_faszerowane_szpinakiem.html tylko ja do szpinaku dodałem 2 ząbki czosnku, na wierzch pomidorki kotkajlowe w occie i trochę sera, całość do piekarnika na parę minut dosłownie. Aaa no i ja przed włożeniem farszu do ziemniaków wysypałem je przyprawą do ziemniaków, nie wiem jak inni ale ja bardzo ją lubię.

ciekawe, moze wyprobuje.
ja, jak robie faszerowane ziemniaki to zazwyczaj w formie jacket potatoes - polecam
surowe zawijane w folie i do piekarnika, upieczone rozkrajam w krzyz i faszeruje.
Wyglada to mniej wiecej tak:

Po prostu w Anglii sa okropne ziemniaki i gotowane jemy bardzo rzadko, tylko wtedy gdy dostaniemy w swoje rece polskie :)

styka51
styka51
  23 listopada 2012

A ja dziś na obiad podjadłam trochę sałątki z kurczakiem, próbowałam jogurtowiec, próbowałam rybe po grecku...wszystkiego po trochu.

Padam na ryjek ;c