styka51
styka51
  15 sierpnia 2012 (pierwszy post)

..jadłam/jadłem:

Witam!

W tym temacie prezentujemy/przedstawiamy/opisujemy to co dziś zjedliśmy na obiad.Możemy wrzucać zdjęcia i przepisy. Na pewno będzie do swoistego rodzaju baza pomysłów na dobry smaczny i zdarzy się, że tani obiad.
Więc zaczynamy:

Mój dzisiejszy obiad to:

Kotlet schabowy z ziemniakami + ogórki kiszone(zdjęcie z neta)

Pozdrawiam i życze smacznego ;)
Sebuch
Sebuch
  21 października 2012

rosolek z kluseczkami x3

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  21 października 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: był: rosół, rolady, kotlety, jakaś pieczeń z kiełbasą w środku, pieczone udka z kurczaka, buraczki, surówka z czerwonej kapusty i z białej, modra kapusta, kluski, ziemniaki (obiad). Później była zimna płyta, galet, swojskie szynki mojego wujka (najlepsze z wszystkiego), sery, nuggetsy, zasmażane grzybki z ziemniakami i cebulką, pieczywo m.in. czosnkowe. Na kolację znowu mięsa z obiadu + szaszłyki i na koniec bogracz.

Całkiem nieźle, bogracz pychotka. Często zamiast tego jest np. strogonow.
Dziwne, że nie było flaczków, żurku czy barszczu z krokietem bo przeważnie organizatorzy tak robią. No, ale co wesele to inaczej :D

--
U mnie dziś na obiad rosół z kury w wykonaniu babci oraz na drugie karkówka w sosie z ziemniakami i surówkami.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

agoosiaaa
agoosiaaa
  21 października 2012

chilli con carne :P

Kameleon
Kameleon
  21 października 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: chilli con carne :P

LEciałaś samolotem?
pijana
pijana
  21 października 2012

Pizza z wczoraj, w sumie to specjalnie wczoraj ją piekłam by mieć dziś co jeść w pracy :ninja:

Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 382
Kiniowska
  21 października 2012

Naleśniki z farszem tuńczykowo-serowym.

gagulina
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
gagulina
  21 października 2012

dwa małe kawałeczki pieczonego karczku w przyprawach, super dip (czosnek, ogórek zielony starty na tarce, ogórek kiszony i papryka czerwona pokrojone w drobniutką kosteczkę, szczypiorek, sok z cytryny, trochę oliwy z oliwek, sól, pieprz, cukier trochę vegety, majeranek,koperek,jogurt bałkański), trochę ziemniaków z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i kompot z jabłek i aronii :D

Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 382
Kiniowska
  21 października 2012
gagulina
gagulina: jogurt bałkański

Jaki to? :wtf:

Nawiasem - jak przeglądam czasami ten temat, to Ty zawsze takie pyszności jadasz, takie to wszystko urozmaicone... jakbyś miała w domu zawodowego kucharza albo niespożyte pokłady energii i wyobraźni do gotowania/tworzenia nowych dań. :D
Pijana podobnie. :D :ssh:

gagulina
gagulina: kompot z jabłek i aronii

:zakochany:
gagulina
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
gagulina
  21 października 2012
Kiniowska
Kiniowska: Jaki to?

http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/204/20454.jpg
chyba coś jak grecki, ale ten był naprawdę baaardzo gęsty!

Kiniowska
Kiniowska: Nawiasem - jak przeglądam czasami ten temat, to Ty zawsze takie pyszności jadasz, takie to wszystko urozmaicone... jakbyś miała w domu zawodowego kucharza albo niespożyte pokłady energii i wyobraźni do gotowania/tworzenia nowych dań. :D

Uwielbiam gotować :D Wymyślam różne rzeczy albo czerpię inspirację z programów kulinarnych. Zresztą ostatnio postanowiłam bardziej przywiązywać uwagę do tego co jem. Nie zawsze wychodzi... gotowanie jednak jest bardzo czasochłonne ;/
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  22 października 2012

moja pani dzisiaj ugotowała mi zajebisty żurek przy którym drugie danie nie było potrzebne, biała, kiełbka, jajko - najadłem się jak smok :D

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  22 października 2012

U mnie dzisiaj na szybko, jajko na twardo, ziemniaczki i sos musztardowy.

Sebuch
Sebuch
  22 października 2012

ziemniaki , golabki z sosem pomidorowym x3

pijana
pijana
  22 października 2012
Kiniowska
Kiniowska: Pijana podobnie. :D

Tylko, że ja w domu stołuję się rzadko kiedy :rotfl: Poza tym wydaje mi się, że jadam raczej monotonnie xD
Dzisiaj: grillowana pierś, frytki, kapusta, czyli to co prawie zawsze xD
MuyBueno
MuyBueno
  22 października 2012

Po raz kolejny zrobiłam za dużo.Kurwa.

agoosiaaa
agoosiaaa
  22 października 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: LEciałaś samolotem?

A kto nie lecial :ziober:

a dzis nugetsy, a co mi tam :rock: