styka51
styka51
  15 sierpnia 2012 (pierwszy post)

..jadłam/jadłem:

Witam!

W tym temacie prezentujemy/przedstawiamy/opisujemy to co dziś zjedliśmy na obiad.Możemy wrzucać zdjęcia i przepisy. Na pewno będzie do swoistego rodzaju baza pomysłów na dobry smaczny i zdarzy się, że tani obiad.
Więc zaczynamy:

Mój dzisiejszy obiad to:

Kotlet schabowy z ziemniakami + ogórki kiszone(zdjęcie z neta)

Pozdrawiam i życze smacznego ;)
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  24 grudnia 2012

W ciemno obstawiam, że jak przyjadę do rodziców to będzie zupa owocowa żeby przed kolacją się nie najeść.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

UnclaimedPants
Reputacja: -23 | BluzgometrTM: 2
UnclaimedPants
  24 grudnia 2012

Dżoker
Jakbyś nie wiedział... Polska ma dostęp do jakiegoś innego morza niż Bałtyk? ;)

A teraz na Wyspie to już w ogole wypas, w Tamizie nawet wieloryba mieliśmy :D

Dzisiaj na obiad pieczony indyk z nadzieniem, zielone warzywa i coś tam jeszcze. Nie wiem, nie ma mnie w kuchni.

Łososia mamy całego, wielkiego potężnego i przystojnego :D ale będziemy go jeść, nie "żreć".

P.S. Ludzie lubią łososia właśnie dlatego, że jest łatwy i szybki w przyrządzeniu, nie potrzebuje tłuszczu ani przypraw i każdy moze go podać na stół po swojemu, bo jego smak pasuje do niemal wszystkiego. Czego tu nie rozumieć? Bo nie rozumiem :zabawa:

if I licked it, it's mine

agoosiaaa
agoosiaaa
  24 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: to miałam na myśli. łososia zeżre każdy, przyrządzenie go jest proste jak drut, natomiast do innych ryb, tych delikatnych trzeba mieć już rękę.

no wlasnie losos to straszne pojscie na latwizne.
Konto usunięte
Konto usunięte: dzis mam nadzieje na pierogi

pierogow nie bylo, byly frytki z pietruszki +surowka (1 marchewka + 1 jablko starte i posypane pieprzem cayenne). wiecx ogolnie na slodko.

a dzis tradycyjnie, beda pierogi (tym razem na 100%), uszka, krokiety, barszczyk, sernik, placek z kasza manna i filo pastry z nadzieniem. to z tego, co rusze, bo duzo badziewia typu kutia czy kompotu z suszu tez bedzie, fuj.
agoosiaaa
agoosiaaa
  24 grudnia 2012
styka51
styka51: Ja nie mogłam Zaznaczałam druga wypowiedź i uj ...

dwoch pod rzad sie chyba nie da :woot:
agoosiaaa
agoosiaaa
  24 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a dzis tradycyjnie, beda pierogi (tym razem na 100%), uszka, krokiety, barszczyk, sernik, placek z kasza manna i filo pastry z nadzieniem. to z tego, co rusze, bo duzo badziewia typu kutia czy kompotu z suszu tez bedzie, fuj.

+ z tego co wiem to z 4 rozne rodzaje ryb jeszcze i ryba po grecku.
Letal
Letal
  24 grudnia 2012

bułkę z salami i barszcz z torebki.

UnclaimedPants
UnclaimedPants
  24 grudnia 2012

A mi sie dni po***ały :rotfl:

Dziś łosoś i ryba po grecku :)

UnclaimedPants
UnclaimedPants
  24 grudnia 2012

"Łosoś to pójście na łatwiznę" :crylol:

ten tekst pobił gada głupoty kulinarne na kolana

agoosiaaa
agoosiaaa
  24 grudnia 2012
UnclaimedPants
UnclaimedPants: "Łosoś to pójście na łatwiznę" ten tekst pobił gada głupoty kulinarne na kolana

dlaczego, sama go przeciez potwierdzilas?
UnclaimedPants
UnclaimedPants: Ludzie lubią łososia właśnie dlatego, że jest łatwy i szybki w przyrządzeniu,
:P
UnclaimedPants
UnclaimedPants
  24 grudnia 2012

Zwrot "pójście na łatwiznę" ma pejoratywny wydźwięk, a dla mnie w tym przypadku to zaleta :)

styka51
styka51
  24 grudnia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: a dzis tradycyjnie, beda pierogi (tym razem na 100%), uszka, krokiety, barszczyk, sernik, placek z kasza manna i filo pastry z nadzieniem. to z tego, co rusze, bo duzo badziewia typu kutia czy kompotu z suszu tez bedzie, fuj.

U mnie: gwizdak (barszczyk), sernik, makowiec, kluski z makiem, sledzie o oleju, sledzie w smietanie, ryba po grecku, dorsz smażony, ryż, owoce, chlebek... Jak zrobię zdjęcie, to jutro wrzucę, albo może już dziś ;p
styka51
styka51
  24 grudnia 2012

Dla tych, którzy chcą... Specjalne życzenia od Waszej ukochanej moderatorki :

Abaddon
Abaddon
  24 grudnia 2012
styka51
styka51: Dla tych, którzy chcą

Nie chciałem, nie pogardzę jednak, dzięki :)

Konto usunięte
Konto usunięte: dwoch pod rzad sie chyba nie da

Da się :ninja:
JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  24 grudnia 2012

Płaczę od samego rana bo barszcz z uszkami wyszedł jakiś dziwny, a na nic innego nie miałem ochoty

JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  24 grudnia 2012
styka51
styka51: Specjalne życzenia od Waszej ukochanej moderatorki

A no i dziękuję bardzo ;-)
Również szczęścia i spełnienia marzeń życzę ;-)