Sebuch
Sebuch
  15 września 2011 (pierwszy post)

Gołąbki po meksykańsku

1/2 kapusty ( najlepiej pekińska )
1/2 kg mielonego mięsa
5 łyżek surowego ryżu
5 łyżek kaszy mannej
5 jajek
sól, pieprz (inne przyprawy dla smaku)
bułka tarta
przecier pomidorowy
rosół bulion

Kapustę poszatkować i wymieszać z pozostałymi składnikami. Z masy
formować owalne kotleciki , obtaczać w bułce tartej i podsmażyć. Układać do wrzącego bulionu i gotować ok. 2 godzin.
Garnek wypełniamy tak, do max. 2/3 pojemności, gdyż gołąbki znacznie
zwiększają swoją objętość. Zaprawić koncentratem pomidorowym.

Lubicie gołąbki ?
Jedliście juz takie ?

Emu12
Emu12
  25 września 2011

Witam, tak jadłam już takie gołądbki, tylko poleam kapustę dodać zmieloną przez maszynkę tak mielimy mięso mielone, nie będą rozlatywać się podczas duszenia, a także polecam dodać ryż ugotowany na sypko.

http://sites.google.com/site/457news

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.