Gołąbki po meksykańsku
1/2 kapusty ( najlepiej pekińska )
1/2 kg mielonego mięsa
5 łyżek surowego ryżu
5 łyżek kaszy mannej
5 jajek
sól, pieprz (inne przyprawy dla smaku)
bułka tarta
przecier pomidorowy
rosół bulion
Kapustę poszatkować i wymieszać z pozostałymi składnikami. Z masy
formować owalne kotleciki , obtaczać w bułce tartej i podsmażyć. Układać do wrzącego bulionu i gotować ok. 2 godzin.
Garnek wypełniamy tak, do max. 2/3 pojemności, gdyż gołąbki znacznie
zwiększają swoją objętość. Zaprawić koncentratem pomidorowym.
Lubicie gołąbki ?
Jedliście juz takie ?
lista tematów
Gołąbki :) strona 2 z 2
Witam, tak jadłam już takie gołądbki, tylko poleam kapustę dodać zmieloną przez maszynkę tak mielimy mięso mielone, nie będą rozlatywać się podczas duszenia, a także polecam dodać ryż ugotowany na sypko.
http://sites.google.com/site/457news