Gołąbki po meksykańsku
1/2 kapusty ( najlepiej pekińska )
1/2 kg mielonego mięsa
5 łyżek surowego ryżu
5 łyżek kaszy mannej
5 jajek
sól, pieprz (inne przyprawy dla smaku)
bułka tarta
przecier pomidorowy
rosół bulion
Kapustę poszatkować i wymieszać z pozostałymi składnikami. Z masy
formować owalne kotleciki , obtaczać w bułce tartej i podsmażyć. Układać do wrzącego bulionu i gotować ok. 2 godzin.
Garnek wypełniamy tak, do max. 2/3 pojemności, gdyż gołąbki znacznie
zwiększają swoją objętość. Zaprawić koncentratem pomidorowym.
Lubicie gołąbki ?
Jedliście juz takie ?
lista tematów
Gołąbki :) strona 1 z 2
Bardzo lubię gołąbki w takiej postaci, lecz u mnie funkcjonują one pod nazwą 'gołąbki po strażacku'. Takie gołąbki lubię bardzo, mogę jeść w formie kotletów, bez sosu pomidorowego. Natomiast za tradycyjnymi gołąbkami nie przepadam.