Będzie potrzebne:
8 strąków czerwonej masywnej papryki
20 dag wieprzowiny
1/2 szklanki bulionu
2 łyżki oliwy
łyżka przecieru pomidorowego
10 dag ugotowanego ryżu
1 jajko
cebulka
łyżka masła
sól
pieprz do smaku
masło do wysmarowania naczynia
Cebulę należy obrać i posiekać, a następnie podsmażyć na maśle, uważając, aby się nie spaliła. Mięso mielmy, dodajemy do niego podsmażoną cebulkę, całość mieszamy z ryżem i jajkiem, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Strąki papryki należy umyć, ściąć z nich wierzch, wydrążyć gniazdo nasienne, nałożyć farsz i przykryć odciętymi wcześniej „kapeluszami”. Przekładamy wszystkie papryki do żaroodpornego naczynia wysmarowanego wcześniej masłem, wlewamy do niego bulion wymieszany z przecierem pomidorowym, skrapiamy oliwą i pieczemy przez około pół godziny w temperaturze 180 stopni, co jakiś czas polewając paprykę bulionem z dna naczynia.
Lubicie papryke ?
Jaka najbardziej ?
Jakie dania z papryka lubicie ?
lista tematów
Faszerowana Papryka :) strona 2 z 2
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek