Jajecznica, chyba najprostsze danie świata, ale każdy z nas robi ją według własnego przepisu. Ja zazwyczaj robię taką klasyczną, smażoną na maśle, z solą, pieprzem. Jeśli chodzi o dodatki których używam to są to pomidory, papryka, wędlina, cebula, grzyby, żółty ser, szczypiorek, boczek. Zawsze jajecznicę jem z majonezem, choć wiem,że dla niektórych to dziwne. Słyszałem o jedzeniu jajecznicy z ketchupem, ale z kolei dla mnie to dziwna opcja.
Więc proste pytanie: Jaka jest Wasza ulubiona jajecznica ? Z jakimi dodatkami ? Z ilu jaj ?
Z czym ją podajecie( ketchup , majonez, sos czosnkowy, a może nic?)
Jajecznica. strona 1 z 3
ja tam lubie klasyczną taką jak Ty robisz plus chlebek z masłem do tego..
a dodatki to czasem pomidor, cebulka zielona,grzybki.
kiedyś jadłam z ketchupem, dobra jest ::
no i z 2 jaj
Ja uwielbiam jajecznicę na parze : )
Biorę garnuszek, gotuję w nim wodę a potem kładę na nim talerzyk. Rozpuszczam masełko, wbijam 2-3 jajeczka- wcześniej rozbełtane z solą i pieprzem. Taka jajecznica na pewno dłużej się robi, ale jak dla mnie jest o niebo lepsza! Nietłusta i taka delikatna.
Co do tradycyjnych, to tez lubię z pomidorkami, szczypiorkiem, serem żółtym, szynką, papryką, cebulką itd. Polecam z serkiem topionym!
Nie jadłam ani z ketcupem, ani z majonezem ale lubię przegryzać ogórkiem kiszonym : )
Jak dla mnie z 4 jaj. Z boczkiem, czasem parówkami, cebulą, szczypiorkiem. Rzadziej daję pomidory i pieczarki.
Nic nie daję. Np. bez sensu ketchup jak jajecznica jest w opcji z pomidorami :D
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
najczesciej robie zwykla na margarynie lub z zielona cebulka, wtedy podaje ja z ketchupem lub sosem czosnkowym ;p
A jak robię z szynką, cebulą lub papryką to już raczej bez sosów.
a z ilu jaj to nie powiem bo ja zwykle robie dla kulku osób :D pewnie 2-3 w zaleznosci od wielkosci ;d
Jeśli chodzi o jajka czasami też wykrawam środek z kromki chleba klade na patelnie wbijam do srodka jajko i smażę z dwóch stron lub obtaczam cała kromke w jajku.
Robię to w zamian za jajecznicę :D