Czyli za darmo z lasu
Witka!
Ja już jadłem 1 kurki, mniam pychotka.
Był z tego niezły sosik z młodymi ziemniakami a dzisiaj będą krokiety z kurek i cebulką.
Lubicie ?
Jakie jeszcze potrawy można przyrządzić z wykorzystaniem grzybów?
Polecam ten temat opatrzności bożej, poproszę o dużo przepisów.
Grzyby strona 3 z 3
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
znalazłam 2 przepisy na dania z kurkami :)
Sałatka z kurkami
* 300 g kurek
* 100 g fasolki szparagowej
* 1 cukinia
* 1 marchewka
* 1 puszka czerwonej fasolki
* 1/2 puszki białej fasoli
* 1/2 puszki cieciorki
* 2 łyżki siekanego tymianku
* 1 łyżka posiekanej pietruszki
* 1/2 szklanki oliwy
* 1 ząbek czosnku
* sól, pieprz
* 3 łyżki masła
Fasolkę umyć, oczyścić i obgotować w osolonej wodzie. Marchewkę i cukinię pokroić w zapałki, zblanszować w osolonej wodzie ( co to jest blanszowanie ). Odsączyć. Włożyć do miski razem z fasolką. Dodać odsączone fasolki i cieciorkę. Posiekany tymianek i pietruszkę zmieszać z oliwą, dodać posiekany czosnek, pieprz i sól. Kurki udusić na maśle. Wymieszać wszystko razem.
Indyk z kurkami
* 400 g kurek
* 400 g mięsa z indyczej piersi
* 2 cebule
* 1 cm startego kłącza imbiru
* 2-3 ząbki czosnku
* 1 łyżka sosu sojowego
* oliwa
* 1 łyżka masła
Mięso umyć, pokroić w paseczki, oprószyć solą, pieprzem, polać sosem sojowym, wymieszać. Usmażyć na rumiano na rozgrzanej oliwie. W połowie smażenia dodać cebulę pokrojoną w plastry, czosnek, pieprz, imbir oraz kurki. Smażyć kilka minut, ewentualnie podlewając niewielką ilością wody. Na koniec włożyć łyżkę masła, podawać np. z ryżem.
Przydałoby się jeszcze co to jest cieciorka
Ale szlacheckie danie
Fajnie jak byś znalazła coś jeszcze z makaronem