- SZATAŃSKIE GÓWIENKO -
(czas przygotowania 50 minut)
(czas przygotowania 50 minut)
Magiczne Ingrediencje:
- 1/3 szklanki wydzieliny gruczołu mlekowego uzyskanego od samic ssaków w okresie laktacji (mleko)
- 1/2 kostki tłuszczu jadalnego w postaci zestalonej, otrzymanego ze śmietany z mleka krowiego (masło)
- 1 szklanka sacharozy (cukier)
- 4 łyżki proszku uzyskanego z nasion kakaowca (kakao)
- 1/2 szklanki suszonych winogron (rodzynki)
- 1 łyżeczka wysuszonej kory cynamonowca cejlońskiego (cynamon)
- 3 szklanki płatków zbożowych produkowanych z owsa siewnego (płatki owsiane)
- 1 opakowanie wysuszonego miąższu orzechów palmy kokosowej (wiórki kokosowe)
Tworzenie magicznej mikstury:
By połączyć wyżej wymienione ingrediencje należy przygotować sagan o odpowiedniej pojemności, do którego wlewamy wydzielinę gruczołu mlekowego oraz wrzucamy 1/2 kostki tłuszczu jadalnego. Całość wstawiamy na palenisko o niskim płomieniu by tłuszcz ze stałego stanu skupienia przeszedł w formę płynną. Składniki mieszamy by nie przywarły do spodnich czeluści sagana a gdy tłuszcz ulegnie upłynnieniu dodajemy sacharozę kontynuując mieszanie aż do jej rozpuszczenia. Następnie dodajemy proszek z nasion kakaowca nie przerywając bełtania do momentu połączenia się wszystkich składników a gdy uda się tego dokonać wtedy należy dosypać 2 szklanki płatków z owsa siewnego i nadal całość bełtać aż do wymieszania się składników. Na chwilę obecną substancja powstała w saganie powinna mieć jeszcze luźną konsystencję ale to ulegnie zmianie. W dalszym etapie zdejmujemy na chwilę z paleniska sagan by dosypać łyżeczkę kory cynamonowca cejlońskiego, suszonych winogron oraz ostatnią szklankę płatków z owsa siewnego. Całość wstawiamy ponownie na palenisko intensywnie bełtając by zmienić położenie cząstek substancji znajdujących się w saganie w jednolitą masę (można przy tym wznosić na głos modlitwy do swoich bożków w celu przyspieszenia całego procesu). Całość powinna wyglądać tak jak na zdjęciu niżej, jeśli tak właśnie wygląda to zdejmujemy sagan z paleniska.
Etap Tworzenia szatańskich gówienek:
Do tego etapu należy przygotować misę do której należy wsypać zawartość opakowania wysuszonego miąższu orzechów palmy kokosowej oraz odpowiedniej wielkości areał powierzchni, na której zostanie wyłożony końcowy produkt. Następnie przy pomocy kończyn górnych nabieramy w palce niewielką ilość substancji z sagana i formujemy kulkę, którą następnie obtaczamy w misie z miąższem z orzechów palmy kokosowej. Tak uformowane szatańskie gówienko wykładamy na wcześniej przygotowaną powierzchnie płaską. Czynność tą powtarzamy aż do momentu gdy sagan zostanie opróżniony z magicznej substancji. Po ukończeniu efekt lepienia powinien wyglądać mniej więcej jak na zdjęciu poniżej. Całość wstawić do zimnego miejsca celem schłodzenia.
________________________________________________
Zamiast suszonych winogron można zastosować:
- kandyzowaną skórkę owoców cytrusowych
- kawałki owoców migdałowca
- suszone owoce żurawiny
- co tam tylko chcecie
- kandyzowaną skórkę owoców cytrusowych
- kawałki owoców migdałowca
- suszone owoce żurawiny
- co tam tylko chcecie
Wersja d*pę urywa (tylko dla osób pełnoletnich)
Dla tych którzy odważyliby się zechcieć poczuć na własnej skórze prawdziwe uderzenie szatańskiego gówienka polecam wcześniejsze namoczenie płatków zbożowych z owsa siewnego w trunku wysoko procentowym w proporcjach ustalonych wedle własnych preferencji. Tak napojone płatki dodać do przepisu. Za ewentualne skutki uboczne w postaci zawrotów głowy, zagięcia czasoprzestrzeni czy połączenia się z bytami astralnymi nie odpowiadam. AVE!
- Przepis dedykowany pewnej wiedźmie -