| Fotka.com
Letal
Letal
  14 April 2011 (pierwszy post)

Znalazłem zajebisty przepis w notatniku mojej mamy i mam zamiar sobie dziś zrobić ją [tzn tą sałatkę] na obiad.
A więc przepisuje :mrgreen:

Składniki:

* 1 główka kapusty
* 1 słoik ogórków konserwowych
* 2 puszki kukurydzy
* 4 filety z kurczaka
* 4 cebule (jeżeli ktoś nie lubi zbyt dużo cebuli, to naturalnie można jej użyć mniej)
* przyprawa Gyros
* keczup
* majonez
To teraz wykonanie co nie :mrgreen:

Na początek drobno kroimy ogórki, kapustę, cebulę i filety (najlepiej pokroić tak drobno, by nie było kawałków większych od ziaren kukurydzy). Następnie pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, sypiemy na nie 2 łyżeczki gyrosu i smażymy (cały czas mieszając), aż do nabrania ładnego, złocistego koloru (kawałeczki mięsa powinny być lekko chrupiące na zewnątrz, i miękkie w środku). Gdy mięso mamy już usmażone, możemy przystąpić do układania sałatki. Tak tak ? układania :) Nie mieszamy ze sobą wszystkich składników, ale układamy je warstwami w nastepującej kolejności (licząc od spodu):
1. mięso
2. keczup
3. ogórki
4. cebula
5. kukurydza
6. majonez
7. keczup
8. kapusta
[Kolejność według gustu ale wydaje mi się ze tak będzie najlepiej]
Sałatkę najlepiej nakładać dwiema łyżkami do sałatek, starając się nabrać jednocześnie wszystkie warstwy (ja akurat takowymi łyżkami nie dysponuje , więc posłużye się zwykłymi łyżkami). Sałatka smakuje najlepiej, gdy mięso jest jeszcze ciepłe. [ tak jest w przepisie ale robiłem już ją 2 razy i jednak z zimnym smakuje lepiej] Życzę smacznego!

PS. Szkoda że nie mogę wam tylko pokazać zdjęcia jak to wygląda :( gotowe

Julie
Julie
  15 April 2011
Letal
Letal: no to będzie w innym przepisie. :D !
No, ale zrobisz prawda? :mrgreen:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.