cannelloni z mięchem :D
250 g makaronu cannelloni
500 g mięsa mielonego ( ja preferuję wp/woł)
2 ząbki czosnku
pieprz, sól
sos boloński w proszku
1 puszka groszku konserwowego
przyprawa do mięsa mielonego ( np fix do mielnego z knorra)
1,5 szklanki wody
gęsta śmietana
ok. 20 dag żółtego sera w bloku
mięso mieszamy ze startym czosnkiem , pieprzem , solą i przyprawami i podsmażamy na patelni
w tym czasie robimy sos boloński według instrukcji
do podsmażonego mięsa dodajemy odsączony groszek i wlewamy pół sosu
wszystko mieszamy
takim farszem nadziewamy makaron (łyżka lub przy pomocy maszynki od mięsa)
nadziane rurki układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym gęstą śmietaną
na wierzch wylewamy resztę sosu i trzemy ser
zapiekamy ok 35-40 min w temp 200 c
dla lubiących mocno ostre można dodać paprykę mieloną
smacznego
lista tematów
obiad:D strona 2 z 2
Plus que hier , moins que demain.....
Modernizator- nowy rodzaj moda