bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  8 kwietnia 2011 (pierwszy post)

cannelloni z mięchem :D
250 g makaronu cannelloni
500 g mięsa mielonego ( ja preferuję wp/woł)
2 ząbki czosnku
pieprz, sól
sos boloński w proszku
1 puszka groszku konserwowego
przyprawa do mięsa mielonego ( np fix do mielnego z knorra)
1,5 szklanki wody
gęsta śmietana
ok. 20 dag żółtego sera w bloku

mięso mieszamy ze startym czosnkiem , pieprzem , solą i przyprawami i podsmażamy na patelni
w tym czasie robimy sos boloński według instrukcji
do podsmażonego mięsa dodajemy odsączony groszek i wlewamy pół sosu
wszystko mieszamy
takim farszem nadziewamy makaron (łyżka lub przy pomocy maszynki od mięsa)
nadziane rurki układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym gęstą śmietaną
na wierzch wylewamy resztę sosu i trzemy ser
zapiekamy ok 35-40 min w temp 200 c
dla lubiących mocno ostre można dodać paprykę mieloną
smacznego:mrgreen:

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Paulina
Posty: 2768 (po ~117 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  14 kwietnia 2011

mielone, buraczki, ziemniaki, biały sos, sok pomarańczowy.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.