bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  8 kwietnia 2011 (pierwszy post)

cannelloni z mięchem :D
250 g makaronu cannelloni
500 g mięsa mielonego ( ja preferuję wp/woł)
2 ząbki czosnku
pieprz, sól
sos boloński w proszku
1 puszka groszku konserwowego
przyprawa do mięsa mielonego ( np fix do mielnego z knorra)
1,5 szklanki wody
gęsta śmietana
ok. 20 dag żółtego sera w bloku

mięso mieszamy ze startym czosnkiem , pieprzem , solą i przyprawami i podsmażamy na patelni
w tym czasie robimy sos boloński według instrukcji
do podsmażonego mięsa dodajemy odsączony groszek i wlewamy pół sosu
wszystko mieszamy
takim farszem nadziewamy makaron (łyżka lub przy pomocy maszynki od mięsa)
nadziane rurki układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym gęstą śmietaną
na wierzch wylewamy resztę sosu i trzemy ser
zapiekamy ok 35-40 min w temp 200 c
dla lubiących mocno ostre można dodać paprykę mieloną
smacznego:mrgreen:

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Paulina
Posty: 2768 (po ~117 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  8 kwietnia 2011
bng
bng: smacznego

dziękuję. :mrgreen:
Twój własny przepis ? ;>
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  8 kwietnia 2011

jak chcecie , żeby rurki zachowały kształt trzeba napchać dużo farszu:)

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  8 kwietnia 2011
Motylkowa
Motylkowa: dziękuję. Twój własny przepis ? ;>

zminiłam inny , więc ten mój

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Paulina
Posty: 2768 (po ~117 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  8 kwietnia 2011

Wygląda apetycznie, dlatego zapiszę sobie przepis. Trochę jak sajgonki, hahahaah :D

voiceontheradio
voiceontheradio
  8 kwietnia 2011

wiele razy próbowałam podobnego przepisu, ale nie używam sosu z proszku. :ziober2:

bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  8 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: żywam sosu z proszku.

nie mam zbyt czasu , żeby robic samemu
jak mam czas to tez robię

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Paulina
Posty: 2768 (po ~117 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  8 kwietnia 2011
bng
bng: zminiłam inny , więc ten mój

no ok, to dobrze bo wypróbowany.

Konto usunięte
Konto usunięte: ale nie używam sosu z proszku.

W biedronce jest w słoiczku boloński. :lol2:
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  8 kwietnia 2011
Motylkowa
Motylkowa: W biedronce jest w słoiczku boloński.

ooooo nie wiedziałam

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

Paulina
Posty: 2768 (po ~117 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 59
Paulina
  8 kwietnia 2011
bng
bng: ooooo nie wiedziałam

No ja kupowałam do spaghetti, dobry nawet :)
asexualna
asexualna
  9 kwietnia 2011
bng
bng: cannelloni

:zakochany:

bng
bng: groszku

ODMAWIAM

Cannelloni z białym serem, mmmm...
agoosiaaa
agoosiaaa
  9 kwietnia 2011
bng
bng: smacznego

dziekuje, ale wedlug mnie to danie raczej zimowe, nie potrafie jesc smazonych cz\y wypiekanych ''ciezkich'' rzeczy jak jest cieplo :P
Qbkens
Posty: 23492 (po ~105 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 20
Qbkens
  9 kwietnia 2011

Kuwa, po co ja tu wszedłem :ninja:

DomesticGoddess
DomesticGoddess
  10 kwietnia 2011

Też czasami robię coś w tym stylu z tym że nie używam niczego w proszku ani makaronu cannelloni ( zwijam płaty lasagne ) i polewam całość beszamelem .

Letal
Letal
  14 kwietnia 2011

wszystko dobre. Nic tylko jeść i jeść.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.