Q: fast-food czy slow-food ?
Q: spotkałes się z pojęciem żywności slow-food ?
Q: czym jest dla Ciebie termin "zdrowa żywność" ?
Q: czy przed zjedzeniem sprawdzasz wartość odżywczą produktu ?
Q: ile najwięcej jesteś w stanie dać za zjedzenie czegoś na co masz nieziemską ochotę?
lista tematów
Temat-rzeka. strona 6 z 8
Ojj dokładnie nie pamiętam, mam 25 a to mogło być gdzieś w 1-2 klasie podstawówki, czyli z 18 lat temu jakoś :D
Leży w szafie, wiem gdzie ją schowałam muszę ją przywieźć
Nie przesadzaj, asem znowu to ja nie jestem :D po prostu dużo piekę, gotuję i kombinuję a doświadczenie też robi swoje no i się nie zniechęcam :D
Sensi: Myślisz, że to dobra metoda? Póki się nie znajdzie takiego 'złotego środka', jeśli chodzi o składniki?
Często tak podobno jest.
Mnie na początku też nie wychodziło, a to ciasto za rzadkie, a to bez smaku.
W końcu wyrobiłam sobie proporcje na tzw. oko - z jedną szklanką mąki, 3/4 szklanki mleka i 1/2 szklanką wody gazowanej do tego 1 lub 2 jajka i płaska łyżeczka soli. Miksuję żeby miało konsystencję śmietany 12% ( taka dość gęsta, żeby słabo spływała z łyżki ) i szafa gra :D
Konto usunięte: Ojj dokładnie nie pamiętam, mam 25 a to mogło być gdzieś w 1-2 klasie podstawówki, czyli z 18 lat temu jakoś :D
Leży w szafie, wiem gdzie ją schowałam muszę ją przywieźć
Ja też poszukam, ale to nie dziś. Od jutra się zmobilizuję chociaż do gotowania, jak sport mi nie wychodzi.
Konto usunięte: Nie przesadzaj, asem znowu to ja nie jestem :D po prostu dużo piekę, gotuję i kombinuję a doświadczenie też robi swoje no i się nie zniechęcam :D
Konto usunięte: Mnie na początku też nie wychodziło, a to ciasto za rzadkie, a to bez smaku.
W końcu wyrobiłam sobie proporcje na tzw. oko - z jedną szklanką mąki, 3/4 szklanki mleka i 1/2 szklanką wody gazowanej do tego 1 lub 2 jajka i płaska łyżeczka soli. Miksuję żeby miało konsystencję śmietany 12% ( taka dość gęsta, żeby słabo spływała z łyżki ) i szafa gra :D
Sensi: Do tego jeszcze materiały dla dzieciaków przygotowujesz. Ambitnie. I tak się zastanawiam, gdzie Ty masz czas na to wszystko?
Jak się wszystko zaplanuje to i czas się znajdzie :D Na przykład : zagniatam drożdżowe, kiedy rośnie czas wykorzystuję na coś innego, wrzucam do pieca i po sprawie :D to naprawdę nie wymaga wiele czasu. A kiedy chcę zrobić coś bardziej pracochłonnego to tylko wtedy kiedy mam więcej czasu :D
Sensi: A po co woda gazowana? Mniej więcej kojarzę konsystencję śmietany, ale mi przypomniałaś dowcip o śmietanie 18%.
Żeby ciasto było pulchne :D No i dobrze żeby jeszcze postało sobie przed smażeniem gdzieś z 20 min :)
Konto usunięte: Jak się wszystko zaplanuje to i czas się znajdzie :D Na przykład : zagniatam drożdżowe, kiedy rośnie czas wykorzystuję na coś innego, wrzucam do pieca i po sprawie :D to naprawdę nie wymaga wiele czasu. A kiedy chcę zrobić coś bardziej pracochłonnego to tylko wtedy kiedy mam więcej czasu :D
To ja jestem jakaś dziwna. Zwykła woda, nie żadna mineralna, przegotowana i działam. Ale nie tylko ja z tej 'metody korzystam'.
Konto usunięte: Q: fast-food czy slow-food ?
Q: ile najwięcej jesteś w stanie dać za zjedzenie czegoś na co masz nieziemską ochotę?
No fast, fast.
Tak.
Żywność nieprzetworzona, dobrze przyswajalna, pełna witamin.
Czasem, z ciekawości.
Za obiad max. 40 zł.
slow food kojarzy mi sie z jedzeniem uposledzonego kurczaka
tak, przeciez wlasnie to napisales
organiczne jedzenie, produkowane bez sztucznych nawozow + pozniej task przygotowane, by nie szkodzilo.
ofkors, to chyba normalne.
Konto usunięte: Q: ile najwięcej jesteś w stanie dać za zjedzenie czegoś na co masz nieziemską ochotę?
w sensie ze sklepy sa zamkniete a ja cos chce, a moj kumpel ma i nie da za darmo, ale z checia odsprzeda?
powiedzmy ze gora 5 razy wartosc danej rzeczy.
Konto usunięte: Q: fast-food czy slow-food ?
fasty, nie spotkałam się ze slow'em
nie
czymś co nie jest nafaszerowane chemikaliami
nie, ew datę ważności
zależy co to jest i ile tego dają