Witajcie,
z tego, co kojarzę to chyba mój pierwszy temat w tym dziale (więc nie bić i nie krzyczeć! :P)
Po dłuższym czasie postanowiłam powrócić do 'zabawy' z wodą i innymi cieczami...
Buszując po sieci znalazłam kilka zdjęć odnośnie tej tematyki, które mnie zafascynowały... :)
Poniżej wstawiam kilka, które wzbudziły moje największe zainteresowania:
1.
2.
3.
żeby nie było - trafiłam na nie tutaj , tutaj
Kombinowałam na różne sposoby, ale nie jestem w stanie osiągnąć takiego efektu - baaa pomińmy juz fakt, uchwycenia tego aparatem, co sama forma przyjmowana przez ciecz...
Macie może jakiś pomysł, jak można osiągnąc tego typu efekt?
lista tematów
Przepis na wode i mleko strona 2 z 2
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
BujajacaWoblokachh: Na razie najwiekszy problem stanowi dogranie tego spadania - chodzi mi o ten moment, ze jedna kropla jakby wyplywa do gory a druga na nia spada... albo zlatuja za wczesnie albo za pozno... ;/
Jutro 3 podejscie (moze starzy mi cierpliwosci)
bez ekejtroniki nie uda ci się zgrać dwóch kropel w czasie nie ma szans i szkoda twojego czasu
BujajacaWoblokachh: to urzedzanie o, ktorym wspomniales na poczatku jest swietna sprawa, nic tylko pstrykac, tylko nie jestem pewna czy chce inwestowac w cos, co na dluzsza mete moze mi sie nie przydac...
No właśnie w tym sęk :/
Konto usunięte: bez ekejtroniki nie uda ci się zgrać dwóch kropel w czasie nie ma szans i szkoda twojego czasu
Musi sie udac ;D
Raz mi sie juz prawie zgraly - ulamka sekundy zabraklo ...
tu na koncowce filmiku fajnie to wyglada: http://www.youtube.com/watch?v=VoQ0DQpwwHU
Konto usunięte: Tu jak testowałem ale to kilka lat temu dziś też chciałem ale się nie udało jutro może coś zrobię.
To z ta elektronika robiles?
Ja dalej walcze, kilka razy bylam bylam bardzo blisko ;/
zastanawiam sie czy nie byloby latwiej jakby wode zamienic na mleko (wydaje mi sie, ze te ruchy moze byc latwiej dograc, bo wolniej sie 'rusza')...
To bez znaczenia jaka ciesz przyciąganie ziemskie działa z taką samą siłą na wszytko.
Tak z tą elektroniką masz tam specjalny program gdzie ustalasz wielkość kropli i czas pomiędzy dwiema kroplami oraz ogólny czas wyzwolenia lampy błyskowej.