Dolny
Dolny
  21 sierpnia 2010 (pierwszy post)

Witam, możecie mi podsunąć jakieś pomysły na sesje? chodzi mi o ubranie i jakieś rekwizyty i gdzie najlepiej było by zrobić zdjęcia...
będę miał sesje z http://www.fotka.pl/profil/aggulinka/ więc proszę o pomoc:)

poike
poike
  22 sierpnia 2010
Flo
Flo: no bez tego chyba można się obejść jednak..

jak dla mnie to jest podstawa. nigdy nie fotografowałam modelek bez lepszego makijażu ;)
Flo
Flo
  22 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: jak dla mnie to jest podstawa. nigdy nie fotografowałam modelek bez lepszego makijażu ;)

moje modelki w większości malują się same, wizaż sporadycznie, ale bez stylisty to już totalnie można sobie poradzić
poike
poike
  22 sierpnia 2010
Flo
Flo: moje modelki w większości malują się same, wizaż sporadycznie, ale bez stylisty to już totalnie można sobie poradzić

bez stylisty jak najbardziej, ale wtedy to sama stroje dobieram, tak samo z makijażem, bo wiem jaki efekt chcę uzyskać na zdjęciu
razotka
razotka
  22 sierpnia 2010

Dolny już myślałam, że idziesz dobrą drogą a tu taki zonk... Nie wymagam, że każdy fotograf miał w nocy o północy pomysł na każdą modelinę i modela. Ale proszenie o jakieś pomysły to jak dla mnie największa wtopa. Przeglądaj magazyny (nawet te dla kobiet!), oglądaj teledyski, czerp inspiracje ze spareców na ulicy. Ja często mam tak, że coś sobie z gazety wycinam i zaraz coś do tegop dołożę i mam pomysł na sesję, czasami wystarczy spojrzeć na twarz lub figurę modelki by skojarzyć ją z jakąś znaną postacią lub dobrym filmem.
Rozumiem, że mógłbyś mieć problemy ze skompletowaniem jakiegoś kostiumu czy gdybyś nie mógł się zdecydować jakie buty modelka powinna założyć, ale takie proszenie o pomysły to jak grom z jasnego nieba ;c

AlicjaBezKrainy
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
AlicjaBezKrainy
  22 sierpnia 2010
Dolny
Dolny: chodzi mi o ubranie

po co? :pavarotti:

Dolny
Dolny: akieś rekwizyty

pejcz i kajdanki

Dolny
Dolny: gdzie najlepiej było by zrobić

W domu, na pralce :zonk:

Myślałam, że potrafisz więcej.
folkemon
folkemon
  22 sierpnia 2010

ah to pokolenie JPL (Ja Posiadam Lustrzankę) :zakochany:

Dolny
Dolny: więc proszę o pomoc:)

niech będzie nago i na pewno zdjęcia wszystkim się spodobają :)
joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  22 sierpnia 2010
AlicjaBezKrainy
AlicjaBezKrainy: W domu, na pralce

no co ja kiedys robilem :rotfl:
ale chyba nie pokaze :ninja:
oskar
oskar
  22 sierpnia 2010

Dolny jakie to zdjęcia mają być, portrety jakaś bielizna, akty?
Napisz mi to, a ja Ci coś znajdę. :)
I osoby które pierniczą ze jeśli chłopak nie ma pomysłów to lepiej niech nie robi zdjęć. Proszę was skończcie pierdo****, najwięksi kopiują pomysły. Wszystko już zostało oklepane. Niby mówią ze pomysły są ich, a tak na prawdę to zawsze odgrzewane kluski.
Jedyna zmienna to fotograf i osoba pozująca.

poike
poike
  23 sierpnia 2010
oskar
oskar: Proszę was skończcie pierdo****, najwięksi kopiują pomysły.

przecież o to chodzi by poczytał gazety, pooglądał inne zdjęcia chociażby na maxmodels i coś od razu przyjdzie do głowy, może nie tyle co kopia a inspiracja.
Dolny
Dolny
  23 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: ah to pokolenie JPL (Ja Posiadam Lustrzankę)

Ja nie posiadam lustrzanki ;]

Konto usunięte
Konto usunięte: przecież o to chodzi by poczytał gazety, pooglądał inne zdjęcia chociażby na maxmodels i coś od razu przyjdzie do głowy, może nie tyle co kopia a inspiracja.

przecież napisałem swoje pomysły ;x

oskar
oskar: Dolny jakie to zdjęcia mają być, portrety jakaś bielizna, akty? Napisz mi to, a ja Ci coś znajdę. :)

portrety ;)
Dolny
Dolny
  23 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: Dolny już myślałam, że idziesz dobrą drogą a tu taki zonk... Nie wymagam, że każdy fotograf miał w nocy o północy pomysł na każdą modelinę i modela. Ale proszenie o jakieś pomysły to jak dla mnie największa wtopa. Przeglądaj magazyny (nawet te dla kobiet!), oglądaj teledyski, czerp inspiracje ze spareców na ulicy. Ja często mam tak, że coś sobie z gazety wycinam i zaraz coś do tegop dołożę i mam pomysł na sesję, czasami wystarczy spojrzeć na twarz lub figurę modelki by skojarzyć ją z jakąś znaną postacią lub dobrym filmem. Rozumiem, że mógłbyś mieć problemy ze skompletowaniem jakiegoś kostiumu czy gdybyś nie mógł się zdecydować jakie buty modelka powinna założyć, ale takie proszenie o pomysły to jak grom z jasnego nieba ;c

AlicjaBezKrainy
AlicjaBezKrainy: Myślałam, że potrafisz więcej.

chyba od tego jest forum żeby się zapytać , poradzić się , ale widzę że tutaj to tylko umieją dogryzać itd. :zonk:

ja przedstawiłem swoje pomysły i chciałbym się poradzić jakie jeszcze zdjęcia mogą być oprócz tych co przedstawiłem z tą modelką.
PoCholereMiFotka
PoCholereMiFotka
  24 sierpnia 2010

szczykawka

razotka
razotka
  24 sierpnia 2010
Dolny
Dolny: chyba od tego jest forum żeby się zapytać , poradzić się , ale widzę że tutaj to tylko umieją dogryzać itd.

Dogryzłam Ci? Gdzie? Wyzwałam od debili? Gdzie?
Poradziłam Ci przecież co powinieneś zrobić i gdzie szukać inspiracji.
A skoro już napisałeś, że forum jest od tego żeby się zapytać/poradzić, to jesteś na tyle duży, że chyba odróżniasz poradzenie się mające na celu dopracowanie szczegółów sesji, a czekanie na gotowe pomysły.
Dolny
Dolny: ja przedstawiłem swoje pomysły i chciałbym się poradzić jakie jeszcze zdjęcia mogą być oprócz tych co przedstawiłem z tą modelką.

W pierwszym poście przedstawiłęś tylko modelkę, dopiero później raczyłeś naskrobać coś od siebie.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.