Witam, możecie mi podsunąć jakieś pomysły na sesje? chodzi mi o ubranie i jakieś rekwizyty i gdzie najlepiej było by zrobić zdjęcia...
będę miał sesje z http://www.fotka.pl/profil/aggulinka/ więc proszę o pomoc:)
Pomysł na... strona 2 z 2
Dolny już myślałam, że idziesz dobrą drogą a tu taki zonk... Nie wymagam, że każdy fotograf miał w nocy o północy pomysł na każdą modelinę i modela. Ale proszenie o jakieś pomysły to jak dla mnie największa wtopa. Przeglądaj magazyny (nawet te dla kobiet!), oglądaj teledyski, czerp inspiracje ze spareców na ulicy. Ja często mam tak, że coś sobie z gazety wycinam i zaraz coś do tegop dołożę i mam pomysł na sesję, czasami wystarczy spojrzeć na twarz lub figurę modelki by skojarzyć ją z jakąś znaną postacią lub dobrym filmem.
Rozumiem, że mógłbyś mieć problemy ze skompletowaniem jakiegoś kostiumu czy gdybyś nie mógł się zdecydować jakie buty modelka powinna założyć, ale takie proszenie o pomysły to jak grom z jasnego nieba ;c
Dolny jakie to zdjęcia mają być, portrety jakaś bielizna, akty?
Napisz mi to, a ja Ci coś znajdę. :)
I osoby które pierniczą ze jeśli chłopak nie ma pomysłów to lepiej niech nie robi zdjęć. Proszę was skończcie pierdo****, najwięksi kopiują pomysły. Wszystko już zostało oklepane. Niby mówią ze pomysły są ich, a tak na prawdę to zawsze odgrzewane kluski.
Jedyna zmienna to fotograf i osoba pozująca.
Ja nie posiadam lustrzanki ;]
przecież napisałem swoje pomysły ;x
portrety ;)
chyba od tego jest forum żeby się zapytać , poradzić się , ale widzę że tutaj to tylko umieją dogryzać itd.
ja przedstawiłem swoje pomysły i chciałbym się poradzić jakie jeszcze zdjęcia mogą być oprócz tych co przedstawiłem z tą modelką.
Dogryzłam Ci? Gdzie? Wyzwałam od debili? Gdzie?
Poradziłam Ci przecież co powinieneś zrobić i gdzie szukać inspiracji.
A skoro już napisałeś, że forum jest od tego żeby się zapytać/poradzić, to jesteś na tyle duży, że chyba odróżniasz poradzenie się mające na celu dopracowanie szczegółów sesji, a czekanie na gotowe pomysły.
W pierwszym poście przedstawiłęś tylko modelkę, dopiero później raczyłeś naskrobać coś od siebie.