Dolny
Dolny
  21 sierpnia 2010 (pierwszy post)

Witam, możecie mi podsunąć jakieś pomysły na sesje? chodzi mi o ubranie i jakieś rekwizyty i gdzie najlepiej było by zrobić zdjęcia...
będę miał sesje z http://www.fotka.pl/profil/aggulinka/ więc proszę o pomoc:)

influence
influence
  21 sierpnia 2010

To się nazywa kreatywność fotograficzna... Ale będę miły i napiszę, że fotograf bez pomysłu, realizuje pomysły innych, ale co wtedy, gdy takowych nie ma? Mamy Ci napisać pomysł na sesję, ok. Do tego jak widzimy to zdjęcie, jak skadrować, przy jakim świetle, na jakich ustawieniach i jak przerobić w programie graficznym? To tak, jakby zapytać: dacie mi pomysł na szybki zarobek? Ciekawe kto się podzieli...
"W gruncie rzeczy portret jest przecież wypadkową dwóch czynników: obrazem człowieka widzianego oczami innego człowieka" - Chris Orwig. Nie wiem, jakim dysponujesz miejscem, rekwizytami i innymi rzeczami, ale zacznij od przeglądania zdjęć sławnych portrecistów/fotografów, a zobaczysz, co Ci się podoba i znajdź własną ścieżkę! Może przedstaw jej hobby? Będzie to autentyczne i łatwiej wtedy o szczerość na zdjęciu. I próbuj widzieć, a nie tylko patrzeć. Staraj się też zaczynać od prostych, klasycznych zdjęć, potem możesz kombinować.
Pozdrawiam

Flo
Flo
  21 sierpnia 2010

ej to może od razu zrobić za ciebie te zdjęcia?

joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  21 sierpnia 2010

no no calkiem calkiem ona to i ja moge :ziober2:

Dolny
Dolny
  21 sierpnia 2010
Flo
Flo: ej to może od razu zrobić za ciebie te zdjęcia?

nie, mam pomysł ale chciałbym jeszcze jakieś fajne pomysły ;)
influence
influence
  21 sierpnia 2010
Dolny
Dolny: nie, mam pomysł ale chciałbym jeszcze jakieś fajne pomysły ;)

To może się podzielisz z nami? Coś za coś!
Dolny
Dolny
  21 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: To może się podzielisz z nami? Coś za coś!

modelka będzie mieć tampki , rurki podarte, koszulkę i do tego szczykawkę . Koło mnie są takie ruiny , to jest pierwszy pomysł ,
drugi to taki że u mnie są wiatraki drewniane, modelka bedzie ubrana w białą suknie i wianek bedzie mieć na głowie.

jeszcze jest park... i pola;p
Dolny
Dolny
  21 sierpnia 2010

a w parku może być rola dziecka wychowanego w lesie...

influence
influence
  21 sierpnia 2010

A my Ci polecimy: zrób jej takie zdjęcie w pościeli, jak ma u siebie na fotce, ale w plenerze... ;-)

stopofan89
stopofan89
  21 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: A my Ci polecimy: zrób jej takie zdjęcie w pościeli, jak ma u siebie na fotce, ale w plenerze... ;-)

Jeszcze lepiej, to bez tej poscieli. W koncu pełnoletnia :D

@Dolny:
strzykawkę ;)
Dolny
Dolny
  21 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: @Dolny: strzykawkę ;)

a no dzięki ;p już o tej porze nie myślę ;d
pijana
pijana
  21 sierpnia 2010
Dolny
Dolny: Dolny

Jak masz możliwość to skombinuj jakiś wizaż, a jak nie to powiedz żeby sama wykonała jakiś makijaż bez obrysowywania całych oczu jak ma na niektórych zdjęciach, bo to ją szpeci i zmniejsza oczy, a jest bardzo ładna i szkoda by było.
poike
poike
  21 sierpnia 2010

fajny z Ciebie fotograf.. skoro brak Ci pomysłów to lepiej odpuść
po pierwsze: dobry wizaż oraz stylista
po drugie: dobra modelka = dobre pozowanie
po trzecie: dość ciekawe miejsce
ale kluczem jest to jaki będzie efekt końcowy, czyt. na zdjęciu..

spioch
spioch
  22 sierpnia 2010
Dolny
Dolny: modelka będzie mieć tampki , rurki podarte, koszulkę i do tego szczykawkę . Koło mnie są takie ruiny , to jest pierwszy pomysł , drugi to taki że u mnie są wiatraki drewniane, modelka bedzie ubrana w białą suknie i wianek bedzie mieć na głowie. jeszcze jest park... i pola;p

To mi pachnie kompletnie zjeb***zdjęciami :D
Flo
Flo
  22 sierpnia 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: po pierwsze: dobry wizaż oraz stylista

no bez tego chyba można się obejść jednak..
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.