Witam, możecie mi podsunąć jakieś pomysły na sesje? chodzi mi o ubranie i jakieś rekwizyty i gdzie najlepiej było by zrobić zdjęcia...
będę miał sesje z http://www.fotka.pl/profil/aggulinka/ więc proszę o pomoc:)
Pomysł na... strona 1 z 2
To się nazywa kreatywność fotograficzna... Ale będę miły i napiszę, że fotograf bez pomysłu, realizuje pomysły innych, ale co wtedy, gdy takowych nie ma? Mamy Ci napisać pomysł na sesję, ok. Do tego jak widzimy to zdjęcie, jak skadrować, przy jakim świetle, na jakich ustawieniach i jak przerobić w programie graficznym? To tak, jakby zapytać: dacie mi pomysł na szybki zarobek? Ciekawe kto się podzieli...
"W gruncie rzeczy portret jest przecież wypadkową dwóch czynników: obrazem człowieka widzianego oczami innego człowieka" - Chris Orwig. Nie wiem, jakim dysponujesz miejscem, rekwizytami i innymi rzeczami, ale zacznij od przeglądania zdjęć sławnych portrecistów/fotografów, a zobaczysz, co Ci się podoba i znajdź własną ścieżkę! Może przedstaw jej hobby? Będzie to autentyczne i łatwiej wtedy o szczerość na zdjęciu. I próbuj widzieć, a nie tylko patrzeć. Staraj się też zaczynać od prostych, klasycznych zdjęć, potem możesz kombinować.
Pozdrawiam
modelka będzie mieć tampki , rurki podarte, koszulkę i do tego szczykawkę . Koło mnie są takie ruiny , to jest pierwszy pomysł ,
drugi to taki że u mnie są wiatraki drewniane, modelka bedzie ubrana w białą suknie i wianek bedzie mieć na głowie.
jeszcze jest park... i pola;p
A my Ci polecimy: zrób jej takie zdjęcie w pościeli, jak ma u siebie na fotce, ale w plenerze... ;-)
fajny z Ciebie fotograf.. skoro brak Ci pomysłów to lepiej odpuść
po pierwsze: dobry wizaż oraz stylista
po drugie: dobra modelka = dobre pozowanie
po trzecie: dość ciekawe miejsce
ale kluczem jest to jaki będzie efekt końcowy, czyt. na zdjęciu..
To mi pachnie kompletnie zjeb***zdjęciami :D