Witam :)
Interesuję się fotografią od roku.
Do tej pory używałam nicon coolpix s52. Lecz moje wymagania wzrosły. Chciałabym zająć się tym "na poważnie".
Szukam lustrzanki cyfr. w cenie 1500-2000. (Z obiektywem)
Musi wytrzymać troszkę czasu. ;-)
Dziękuję za pomoc. :)
lista tematów
lustrzanka strona 2 z 2
Konto usunięte: Stałka Nikon 50/1.8 - 500 zł, Pentax SMC-M 50/1.7 - maksymalnie 200 (oczywiście allegro, ale są tam za 200 w idealnym stanie)
troszke sie kolego zapedziles i porownanie bardzo tendencyjne bo jak juz porownujesz to porownuj szkla przynajmniej to i to uzywane a nie nowa 50 nikona w nie niskiej cenie z manualna uzywka Pentaxa i to jeszcze bez pozycji A na pierscieniu przesłon bo tej z A za 200 to raczej nie kupisz
Pomijajac fakt ze ta 50 nikona ma AF a F50 1.7 Pentaxa najbardziej do niej zblizony to 700pln za używkę conajmniej
AlicjaBezKrainy: Witam :)Interesuję się fotografią od roku. Do tej pory używałam nicon coolpix s52. Lecz moje wymagania wzrosły. Chciałabym zająć się tym "na poważnie". Szukam lustrzanki cyfr. w cenie 1500-2000. (Z obiektywem)Musi wytrzymać troszkę czasu. ;-)Dziękuję za pomoc. :)
Moim zdaniem jeśli chcesz się zająć fotografią profesjonalnie proponuje kupić sobie Lustrzankę manualną np Zenit 12XP, bardzo fajny aparat i naprawde wiele można się na nim nauczyć, oczywiście z biegiem czasu możesz sobie dokupić obiektywy makro i inne rzeczy ale najlepiej zacząć ze zwykłym obiektywem :)