Siemasz, mam nadzieję że jest tu ktoś pojętny i mi pomorze ; )
Szukam obiektywu, lub jakiegoś konkretniejszego konwertera, współpracującego z nikonem D40, obiektyw/konwerter ma być możliwie najtańszy, bo zdjęć nie robię do magazynów itd tylko tak dla przyjemności.
Najlepiej jakiś używany model(żeby taniej było ;d) polecicie coś?
może jakieś patenty na rybie oko znacie? ; )
lista tematów
Fisheye strona 2 z 2
fajnezdjatka: Natomiast tu o co sie burzysz w przypadku pełnej klatki małego obrazka czyli tego na czym fotografia opiera swoje podwaliny-przynajmniej ta obcena(wielkość sensora to 24mmx36mm) fisheye to zorniskowanie miedzy 15-16mm czyli zenitar jest nawet bardziej fish:P (taki żart)
to musisz chyba kolego doczytac ta 14 nie bedzie zakrzywiała czyli nie jest to fisch a szeroki kat jedynie za duzo wiedzy czerpiesz z internetu chyba jedynie
fajnezdjatka: no właśnie kolego polecam poczytać troche newsów:
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10355
dales mi link do czegos czego nie ma jeszcze i nigdy nie bylo w sprzedazy
a ze poprawiaja cos czego nie bylo jeszcze na rynku to normalna kolei rzeczy
nie wiem czy potrafisz czytac newsy ze zrozumieniem
a tak btw mam i uzywam 2 pelnych klatek (analogowych) i nie kupilem ich wczoraj moge Ci reczyc
rozumiem ze http://www.e-cyfrowe.pl/pentax-smc-da-10-17mm-f_3-5-4-5-ed-if-rybie-oko-p-6093.html?PCID=51318_22
to szklo to nie jest fisch powyzej 10 mm mimo że to DA
(jakby kolega niewiedział oznaczenie szkla niepelnoklatkowego w P)
recze ze nawet na 17 mm trzeba prostować zeby uznac to za szeroki kąt ale w wikipedii tego nie pisza ..
no
to na pewno nie będzie...koleżko widzę że pisownia u Ciebie leży:/
No niestety też posiadam miedzy innymi sprzęt tej produkcji:/ w analogu fajnie działał ale cyfra to niestety af pozostawia dużo do życzenia(ponoć k-x i k-7 maja poprawiony).
Widzisz ja dla odmiany korzystam na co dzień z pełnej klatki w cyfrowym body C
Nie wiem jaka masz wiedzę na temat fotografii ale wydajesz się bardzo wyszczekany,nie mam zamiaru się kłócić, chętnie zaprosił bym Cie do mnie do studio na herbatkę i ciastko i podyskutował na tematy sprzętowe bo widzę znakomicie się znasz,ja niestety wiedzę o fotografii mam wg starej szkoły-tak mnie uczono i ja robię trochę więcej zdjęć zamiast uprawiać onanizmu sprzętowego.
Nie mniej jednak jak będziesz we Wrocławiu to odezwij się do mnie to podam Ci namiary na moje studio i możemy się spotkać.
Pozdrawiam
jestem pod wrazeniem normalnie
zmiana taktyki widze
poczytaj wiuecej bo posiadanie FF (jesli masz w ogole) widac nie zrobilo z Ciebie nic wiecej niz pstrykacza czerpiacego wiedze z wikipedii
fajnezdjatka: Nie mniej jednak jak będziesz we Wrocławiu to odezwij się do mnie to podam Ci namiary na moje studio i możemy się spotkać.
Pozdrawiam
zrobisz mi jak login wskazuje ??
napiosałeś glupote co najmniej w 2 kwestiach i nawet sie do merytorycznych argumentow nie odniosles ...
a moze jako masz rzeczonego samyanga 14mm ??
ok "poczytam wiuecej"
ja też
a może masz trochę rozumu
Odcinam się od dalszej dyskusji bo widzę że nie ma sensu dyskutować ze "znawcami"
widzisz nie przyjąłeś mojego zaproszenia więc nadal będziesz zgrywał kozaka przez internet.Miłej zabawy...
ale beze mnie
Pozdrawiam
z Twojego opisu miszczu
mhm ocene pozostawie do przemyslenia
zawodowiec z Ciebie ceny iscie dumpingowe rozumiem ze to chwyt marketingowy i tak jak diler dajesz raz za darmo a oni olsnieni rezultatami wracaja po wiecej
fajnezdjatka: widzisz nie przyjąłeś mojego zaproszenia więc nadal będziesz zgrywał kozaka przez internet.Miłej zabawy...
jesli chodzi o kawe i cena za nia bedzie jak za zdjecia to chetnie bo pewnie z automatu na dworcu mala czarna kosztuje ze 3 razy drozej
i zeby nie bylo ze neguje niskie ceny ...amatorsko a i owszem ludzie sie tym bawia ale Ty taki "zawodowiec"
widze ze nadal nie wiesz jaka jest roznica miedzy 14 (ktorej jeszcze w sprzedazy nie ma) a 8 samyanga
sama ogniskowa nie czyni ze szkla fisha a Ty wprowadzasz coniektorych tutaj w blad swoim autorytetem zawodowca i wikipedyczna wiedza
pisalem o szklach DA a ty ze w analogu dziala fajnie??
co fajnie dziala ??
winietowanie takich szkiel ??