Ello, tak się zastanawiam nad kupnem aparatu "kompaktu" i się zastanawiam nad SONY W300 lub starszym, miał ktoś do czynienia z tą serią aparatów? czy warto inwestować s SONY?
Wybór aparatu.... strona 3 z 5
A mnie wręcz przeciwnie :) Ale to raczej przez marketing ...
Coś w stylu nie dla idiotów...
Kolorowe piłeczki , bański mydlane słońce uśmiechnięci ludzie...
Martyna Wojciechowska w ekstremalnych warunkach itp...
Sztab ludzi nad tym pracuje a potem jest narzekanie że szumi że szkła mało rozwojowe itp.
Jakoś NIkon , Canon, Pentax i reszta ekipt nie potrzebuje pięknych reklam w TV żeby ich sprzęt był szanowany i pożądany
ja osobiscie mialam tez problem z aparatem bo we wrzesniu szlam do skzoly fotofraficznej
kupilam canona 450d i jestem zadowolona no tylko obiketyw chcialabym miec inny ; )
a co do Sony hmm ja to jestem na nie
tyle reklam
dobry towar tego nie potrzebuje dlatego canony sie nie reklamuja ; )
Witam zamierzam kupić aparat. Od nie dawna interesuje się fotografią.
Zdjęcia jakie robie to głównie przyroda, makro i jakaś architektura. Teraz obecnie robie zdjęcia Kodak Easy Share Z1012 IS. Aparacik fajny ale mu troche brakuje zoomu. Chciałem kupić jakąś lustrzanke ale po namyśle jednak jakąś hybryde bym wolał na początek.
Aparat jaki chcem kupić powinien spęnić mieć :
- dość duży zoom ok 24
- łatwy dostęp do ustawień manulanych
- ma być dobry do zdjęć makro
Tak jak przęglądałem zasoby internetu to zainteresował mnie Nikon P90.
Możecie mi coś o tym aparacie napisać czy opłaca się go kupywać ?
Ps. się doczepiłem do tematu bo nie chcem nowego podobnego tematu tworzyć :)
Dzieki za pomoc tak zrobie bd pomysł :/
Wrrr umiecie czytać ???? !!!!!
Tu mi oto chodziło żęby ktoś sie wypowiedział na temat nikona P90 ten co ma go lub z niego korzystał.
A jak bym chciał jak tanim sposobem mieć duży zoom to bym sie się was zapytał !!
A mi chodzi o konkretny aparat.
Ale chcesz kupić bo ma napisane NIKON ?
No i będzie się fajnie z takim pokazać bo wszyscy w klasie mają OLYMPUSY i SONY ?
Bo jeśli dlatego, że to świetna marka to akurat tutaj robisz błąd.
NIKON - Lustrzanki , NIKON - Kompakt ODRADZAM !
Wybitnie odradzam Ci P90 pooglądaj sample i porównaj a sam się przekonasz.
Jeśli zależy CI na ultra czy mega zoomach to tutaj Panasonic robił swego czasu niezły sprzęt taki jak np FZ18 albo już leciwy aczkolwiek świetny sprzęt SONY H50
No i nie dajmy się oszukać że Twoje np. 10x to nie to samo co lusterkowy system i szkło 300mm np. Chodzi mi tutaj o jakość
Mogą sobie tam pisać ZOOM 24x ale to raczej się nadaje na Komunię dla dziecka.
A zapomniałem cene podać. Przeznaczam na aparat ok 1200zł więc sony i panasonic odpada.
Co sądziasz o
Samsung WB5000
A i czy można do hybryd do kupić jakieś filtry np. filtr do podczerwieni