Ello, tak się zastanawiam nad kupnem aparatu "kompaktu" i się zastanawiam nad SONY W300 lub starszym, miał ktoś do czynienia z tą serią aparatów? czy warto inwestować s SONY?
Wybór aparatu.... strona 1 z 5
Osobiście ja preferuję aparaty firmy Canon kompakty jak i lustrzanki osobiście mam Kompakt model A470 i nie narzekam. Oczywiście Sony są tańsze niż Canon ale jednak firma i jakość robi swoje
No właśnie mam ograniczony budżet jak na ten rok, więc szukam coś w miarę taniego a dobrego, podobno sony robi dosyć dobre foto, tylko nie wiem jak to się w praktyce sprawdza, no fakt wolał bym np. Nikon lub Canon ;) ale cóż... brak środków ;)
facet ja nie mam pojęcia o robieniu profesjonalnych zdjęć więc potrzebuje w miarę dobrego aparatu żeby mi te robienie zdjęć dosyć sprawnie wychodziło., Logika przemawia sama za siebie że dobry fotograf to i starym, ruskim sprzętem zrobi dobre zdjęcie.
nie no kompakty sony robią dobre zdjęcia ... ale w dobrym świetle czyli w dzień na dworze, a w ciemnościach to już kupa :P oczywiście przez "dobre zdjęcia" rozumiem tu małe szumy :) chociaż jeśli chcesz taką fotkę tylko wrzucić na nk czy tutaj to po tak wielkim zmniejszeniu foto i kompresji na tych portalach i tak nie będzie różnicy czy to kompakt sony czy canona :D
Sony juz wiele lat temu zrobilo hybryde jakościa niedoścignioną do dzisiaj przez zadnego z producentów w tym segmencie
cena ww R1 wyzsza od niejednej lustrzanki
Na dzien dziesiejszy nie kupilbym zadnej lustrzanki sony
Pewne rzeczy sie nie zmieniaja ;) Kobieta idealna ;)
http://www.swiatobrazu.pl/test_sony_dscr1lxzqxcnb.html prosze
Joker ma racje, sony r1 to akurat kawal solidnego kompaktu, smiem twierdzic ze zdjecia zrobi porownywalne do takie d5000, jesli gorsze to niewiele. ale i kosztuje swoje...1500zl to chyba minimum