Ello, tak się zastanawiam nad kupnem aparatu "kompaktu" i się zastanawiam nad SONY W300 lub starszym, miał ktoś do czynienia z tą serią aparatów? czy warto inwestować s SONY?
lista tematów
Wybór aparatu.... strona 2 z 5
Konto usunięte: Joker ma racje, sony r1 to akurat kawal solidnego kompaktu, smiem twierdzic ze zdjecia zrobi porownywalne do takie d5000, jesli gorsze to niewiele. ale i kosztuje swoje...1500zl to chyba minimum
no a aparat ma 5 lat ponad co w tej dziedzinie to cala epoka juz
oj przyklad pierwszy z brzegu czesc galerii pokazywana na łamach DFV Michała Jasiocha
oto przyklady:
Konto usunięte: I zdjęcia pokazują w/g ciebie niedościgły poziom techniczny tego soniacza? Kpisz? Praktycznie nie używalne iso 400!! Powyżej tego masakra. Af wolny jak ślimak i jak lekko ciemnawo to ślepy....
a pokaz mi matryce tej wielkosci w dodatku sprzed 5 lat ktora ma uzywalne
kupilas d5000 i stad ta frustracja :D?
A w jakim celu? Chcesz założyć muzeum matryc? /btw: matryca to nie wszystko...trzeba umieć zrobić soft..sony tego nie potrafiło i nie potrafi./ Fakt 1 jest taki: R1 to na dzień dzisiejszy kiszka, kiedyś był też tylko błyskiem supernowej dopóki użytkownicy nie stwierdzili co to za ptica. Fakt 2: marketing Sony był i jest naprawdę świetny, ta firma bez problemów trafiała i trafia w segment użytkowników amatorskich, ceną, ficzerami i mam nadzieję, że serwisem też. Ale to na razie tylko tyle.
np. Fuji S9000, może nie "świetne" ale lepsze...
Iso 400 - http://www.flickr.com/photos/aa9uc/2011308416/sizes/l/
akurat mialem s9600 następca s9500 (a s9000 to na rynek amerykanski s9500) wiec sory ale iso 400 jeśli uważasz tam za dobre to się tylko usmiechnę a aparat chętnie zamienię s9500 na R1 ;)
chociaz jakbym mial kupic to na pewno kupiłbym teraz s9500 bo jest 3 razy tańszy
joker4444: fotokr:np. Fuji S9000, może nie "świetne" ale lepsze...
akurat mialem s9600 następca s9500 (a s9000 to na rynek amerykanski s9500) wiec sory ale iso 400 jeśli uważasz tam za dobre to się tylko usmiechnę a aparat chętnie zamienię s9500 na R1 ;)
chociaz jakbym mial kupic to na pewno kupiłbym teraz s9500 bo jest 3 razy tańszy
Fuji sensor 7.78 x 5.83 mm (CCD)
R1 sensor 21.5 x 14.4 mm (CMOS) i to jest powód do śmiechu przez łzy.. nie potrafili dać sobie rady (i nie potrafią obecnie też) z softem. Nawet na CMOS-ie dali kaszankę.
Konto usunięte: Fuji sensor 7.78 x 5.83 mm (CCD)
R1 sensor 21.5 x 14.4 mm (CMOS) i to jest powód do śmiechu przez łzy.. nie potrafili dać sobie rady (i nie potrafią obecnie też) z softem. Nawet na CMOS-ie dali kaszankę.
i frustruje Cie to skoro sony ze wzgledu na napis dziala na ciebie jak plachta na byka to nikt nie zmusza cię do kupna wybierz canona bo w N tez mozesz trafic na matryce od sony a oni powinni prodokowac walkmany na kasety co wiadomo od lat
joker4444: ...
i frustruje Cie to skoro sony ze wzgledu na napis dziala na ciebie jak plachta na byka to nikt nie zmusza cię do kupna wybierz canona bo w N tez mozesz trafic na matryce od sony a oni powinni prodokowac walkmany na kasety co wiadomo od lat...
Napis Sony nie doprowadza do frustracji mojej osoby... Canon świetny sprzęt, Nikon świetny sprzęt w którym widać co można zrobić mając matrycę od Sony :). Jest jeszcze kilku innych w tym Sony, którzy ciekawie wypełniają luki (i nie tylko!) wśród amatorów i zawodowców. Sony (i chwała mu za to) wymusza na innych nowości ale robi to kosztem małej ergonomii, niedopracowaniami w sofcie, małym oszkleniem (między bajki można włożyć dostępność i ceny szklarni z KM) gdzie cena nowych szkieł nie jest wcale mała. I tyle jokerze. Ja swoje body i system już dawno wybrałem, więc nie mam dylematów.