lista tematów
Pomocy strona 5 z 6
nikon d40, stosunkowo nowy, bezwypadkowy
problem tkwi w tym, że na ustawieniach manualnych rejestruje tylko czarny ekran, zdjęć nie ma, niezaleznie od jakichkolwiek kombinacji parametrow eksopzycji czy zastosowanego obiektywu.
zaznaczam iż o technikach działania lustrzanki dopiero się uczę więc jeżeli rozwiązanie problemu jest banalnie proste to proszę się nie śmiać, z góry dziękuję ;)
p.s. dodawałam już ten temat rano, ale jakoś go nie ma o.O
Konto usunięte: Hmm zapytaj swojej babci czy nie chce może adoptować wnuczka bo ja też bym chciał 100% satysfakcji !! Dawaj sampelki !!!
no way;P nie dziele sie :D sample beda po swietach, poki co wczoraj na chwile go cichaczem odpakowalam i zrobilam jedna fote, a teraz nie wiem gdzie jest i dostane na wigilie dopiero:p
Noo 750 zł a 1300 zł to rożnica chyba Prawda ?
No to jak tu nie być zadowolonym zwłaszcza jak to nie nasz portfel się uszczupla :)
Ja tam i tak za 1300 będe miał 35mm w afsie a do tego 50 w manualnu zmienie sprzęt na śrubokrtęt reszte opchnę z niewielką stratą i będe do przodu :)
Trzeba kombinować nie ma to tamto :)
Konto usunięte: Noo 750 zł a 1300 zł to rożnica chyba Prawda ?
No to jak tu nie być zadowolonym zwłaszcza jak to nie nasz portfel się uszczupla :)
Ja tam i tak za 1300 będe miał 35mm w afsie a do tego 50 w manualnu zmienie sprzęt na śrubokrtęt reszte opchnę z niewielką stratą i będe do przodu :)
Trzeba kombinować nie ma to tamto :)
Si, polak ma kombinacje we krwi wiec nie powinno byc problemu. ;d
jaka puszke kupujesz?...ale jak zmieniasz na puche z srubokretem to bez sensu, kup oba na manuala i 35 i 50 a jak zmienisz puche to oba i tak bedziesz mial z af, a wyjdzie taniej si?
chwile sie najwyzej pomeczysz, zreszta nie oszukujmy sie 35mm i tak robisz na duzych przyslonach bo to sie nadaje glownie do landskejpow wiec zasieg ostrosci musi byc spory a przy takich wartosciach przeslony nie ma najmniejszego problemu z manualnym ostrzeniem, o!
No masz rację ale ja nie mówię że puche biorę za tydzień czy dwa ...
Raczej w większym przedziale czasowym ... Dużo się mówi za kulisami o następcy D90 więc ja poluje ... obecnie pucha D90 za 2500zł to juz jest super ale jak zejdzie na 2300 no to tylko brać :) Widziałem ostatnio na promo D60 za 1300 zł z kitem :)
Więc ceny lecą trzeba tylko łapać okazję ...