Laik pyta... strona 2 z 2
Sadzilem, ze canon eos 500 D jest lepszy od 450 D ...
jak czytam sobie parametry...
wiec pytanie, czemu jest tanszy od starszego modelu ktory jest "niby" gorszy technicznie ...
?
jesli faktycznie chcesz sie tego uczyc to kup lustro, jesli sie tym interesuje itp, bo jesli tylko tak do pstrykania sobie....to po prostu szkoda Twoich pieniedzy. A co do ceny, nie wiem, moze faktycznie roznica w obiektywie ale nie mozna tego stwierdzic jednoznacznie bo przy 500d nie jest podane nic poza ogniskowa. moze to marketing, w sumie 450d sprzedaje sie doskonale z tego co wiem. w kazdym badz razie tak jeden jak i drugi obiektyw na poczatek do nauki jest w sam raz, potem rozbudujesz sie o nowe szkla w miare potrzeb. a dyskusja nt. tego czy sie nauczy czy nie i po co mu lustro jest zbedna...nie rozumiem po co taka gadka. chce sie facet nauczyc, ma mozliwosc kupic sprzet to niech kupuje i sie uczy i oby szlo mu jak najlepiej. to ze nie ma narazie o tym pojecia o niczym jeszcze nie swiadczy...nie musi zaczynac od malpki zeby nauczyc sie obslugi lustra, proste jak konstrukcja cepa.
brednie, właśnie po to są te aparaty by się na nich też uczyć, tylko ciii nie pisz nic o kompaktach i nauce bo na kompaktach to je dupa nie jakość...
i lustro a nie taki szmelc jak ten w temacie :d
i jakosc dziewku bedzie o niebo lepsza niz przy gownie za pare zlotych tak to jest i z lustrami tylko ze dobre to jak i wymieniona przez ciebie marka skrzypiec kosztuje adekwatnie do jakosci:d
taco oni w 90% przypadkow zaawansowani jak ze mnie kosmonauta
a tak powaznie
kup se co chcesz i to na co cie stac
jak nie potrafisz sie zdecydowac to wybierz ten ktory jest wedle ciebie ladniejszy wizualnie ;) to w koncu twoj aparat bedzie a nie rzeszy zekomych specjalistow internetowych
a pier#$%niem w stylu powyzszych sie nie przejmuj
jak bedziesz chcial to sie nauczysz bez kursow internetowych dla debili czy zalosnych 2'u letnich zekomo fotograficznych studiow policealnych :d
mnie sie wydaje ze im wyzej postawiona poprzeczka na dzien dobry tym wieksza frajda z efektow wiec co za roznica czy kumasz kompakta na 100% czy nie? wazne ze chcesz sobie cos podlubac przy czyms bardziej zaawansowanym i tyle